Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Šiš ćevap

Vrijeme pripreme:

do 45 minuta

Ukupno trajanje:

do 45 minuta

Sastojci:
  • 500-600gr teletine
  • 2-3veće glavice luka
  • 4 veće mrkve
  • aleva paprika
  • bosiljak
  • lovorov list
  • so, biber, vegeta
  • ulje
Priprema:

1. Teletinu oprati i izrezati na sitne komadiće.

2. Mrkvu i luk takodjer oprati te isjeckati.

3. Na čačkalice naizmjenično redati red mesa, red povrća i tako sve dok se sav materijal ne utroši….

4. Ostatak povrća staviti na dno šerpe, dodati ulje, lagano propržiti te složiti ćevapčiće.

5. Dodati začine, te poklopiti šerpu i kuhati na laganoj vatri. Po potrebi dodavati vode.

6. Po želji uz ovo poslužiti prilog pire krompir, a i ne mora….

7. Šiš ćevap je još ljepši i ukusniji ako se kuha u zemljanoj posudi.

Autor : Zulbija Husanović-Šišić‎