Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Rižoto sa gljivama

Vrijeme kuhanja:

20 min

Vrijeme pripreme:

15 min

Ukupno trajanje:

35 min

Sastojci:

Za sos od gljiva:

  • gljive (vrganji , šampinjoni, bukovače)
  • sir (gauda, parmezan, edamer, ementaler)
  • 1 glavica luka (poželjno ljubičastog)
  • začini

Za rižoto:

  • riža (okruglo zrno, dugo zrno, basmati... po želji)
  • goveđa kocka za supu
  • začini
Priprema:

1. U tavi izdinstati luk dok ne postane staklast, dodati gljive i dinstati uz povremeno dodavanje vode.

2. U wok tavu staviti malo vode i goveđu kocku, kada se ratopi dodati rižu. Promiješati nekoliko puta, a zatim dodati potrebnu količinu vode i kuhati dok riža ne bude spremna.

3. Servirati rižu sa sosom od gljiva, po želji dodati bešamel sos ili peršun sitno nasjeckan, te na vrh dodati sir koji ste prethodno naribali.

Prijatno!

Autor : Delimano