Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Rižoto s piletinom

Komplikovanost

Vrijeme kuhanja:

20

Vrijeme pripreme:

10

Ukupno trajanje:

30

Sastojci:

Sastojci:

  • 50 ml ulja
  • 1 veliki crveni luk
  • 2 veće svježe mrkve
  • 100 g korijena celera
  • 2 čehna bijelog luka
  • 400 g piletine
  • 300 ml paradajz sosa
  • 300 ml vode
  • 200 g riže
  • so, biber i peršun
  • 50 g maslaca
Priprema:

Priprema:

Luk oguliti i isjeckati u Dolcevita sjeckalici, dok mrkvu i celer treba narezati na sitne kockice. Piletinu narezati na komade veličine oko 1 do 1,5 centimetara. U Dolcevita multifunkcionalni lonac sipati ulje, pokrenuti program Rice i pustiti da se ugrije. Zatim ubacivati redom narezani luk, mrkvu i celer. Dinstati uz miješanje 10 minuta. U omekšalo povrće ubaciti narezanu piletinu pa uz miješanje ponovo dinstati 10 minuta, te potom uliti paradajz sos, promiješati i pustiti da krčka još 5 minuta. Zatim dodati rižu i vodu, te dobro promiješati i ostaviti da program završi. Začiniti po ukusu, a na samom kraju ubaciti maslac i promiješati rižoto da ga riža što bolje upije.

Autor : Delimano