Rižoto od račića sa nanom i limetom
Vrijeme pripreme:
više od 1 sata
Ukupno trajanje:
više od 1 sata
- Sastojci:
-
- 2 kašike maslinovog ulja
- 40 g maslaca
- 2 crna luka, sitno isjeckana
- 4 čehne bijelog luka, sitno isjeckanog
- 1,5 l riblje čorbe
- 75 ml suhog vermuta ili suhog bijelog vina
- 1,5 kg račića, svježih ili smrznutih
- lovorov list
- svježa nana, samo listovi
- 2 limete, izrendana kora i sok
- 250 g riže
- 2 - 3 mrkve- celer - limun
- Priprema:
-
1. Isjecite mrkve i prepolovljeni luk i stavite ih u vodu u Delimano® Ceramica duboku šerpu i potom dodajte začine: lovorov list, bijeli luk, celer, limun, riblju čorbu, repove od račića i malo maslinovog ulja. Skinite pjenu sa čorbe da biste izbegli gorčinu.
2. Istopite maslac u Delimano® Ceramica plitkoj šerpi. Dodajte sjeckani luk u vruć, istopljen maslac. Pecite luk i dodajte sitno isjeckani bijeli luk i rižu.
3. Pržite rižu u smjesi i kad postane zlatne boje dodajte malo bijelog vina. Kad vino ispari dodajte čorbu.
4. Ostavite rižu da upije čorbu polako, oko 15 minuta. Dodajte koru limete, i prije nego što se riža skuha dodajte račiće.
5. U rižoto polako dodajte maslac i sok od limete.
6. Kad se smanji temperatura dodajte par listova nane.