Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Rižoto od račića sa nanom i limetom

Vrijeme pripreme:

više od 1 sata

Ukupno trajanje:

više od 1 sata

Sastojci:
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 40 g maslaca
  • 2 crna luka, sitno isjeckana
  • 4 čehne bijelog luka, sitno isjeckanog
  • 1,5 l riblje čorbe
  • 75 ml suhog vermuta ili suhog bijelog vina
  • 1,5 kg račića, svježih ili smrznutih
  • lovorov list
  • svježa nana, samo listovi
  • 2 limete, izrendana kora i sok
  • 250 g riže
  • 2 - 3 mrkve- celer - limun
Priprema:

1. Isjecite mrkve i prepolovljeni luk i stavite ih u vodu u Delimano® Ceramica duboku šerpu i potom dodajte začine: lovorov list, bijeli luk, celer, limun, riblju čorbu, repove od račića i malo maslinovog ulja. Skinite pjenu sa čorbe da biste izbegli gorčinu.

2. Istopite maslac u Delimano® Ceramica plitkoj šerpi. Dodajte sjeckani luk u vruć, istopljen maslac. Pecite luk i dodajte sitno isjeckani bijeli luk i rižu.

3. Pržite rižu u smjesi i kad postane zlatne boje dodajte malo bijelog vina. Kad vino ispari dodajte čorbu.

4. Ostavite rižu da upije čorbu polako, oko 15 minuta. Dodajte koru limete, i prije nego što se riža skuha dodajte račiće.

5. U rižoto polako dodajte maslac i sok od limete.

6. Kad se smanji temperatura dodajte par listova nane.

Autor :