Rižoto
Vrijeme pripreme:
20 minuta ili manje
Ukupno trajanje:
20 minuta ili manje
- Sastojci:
-
- 200ml maslinovog ulja
- 60g maslaca
- 100gr riže
- 1 čehna bijelog luka
- ½ luk
- 125ml Prosecco sosa
- 75g šunke
- 2 šolje biljnog temeljca
- prstohvat bibera
- prstohvat soli
- 40g parmezana
- Priprema:
-
1. U šerpu dodajte vodu i puter. Zatim, dodajte rižu i promiješajte.
2. Dodajte luk i Prosecco sos, a nakon toga šunku i 1 dl biljnog temeljca, promiješajte. Začinite i dodajte ostatak maslaca.
3. Dodajte 1 dl preostalog temeljca i promješajte. Još 10gr putera dodajte u mješavinu.
4. Servirajte sa naribanim parmezanom.