Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Raw Caramel Chocolate Fudge

Photo
Video

Ukupno trajanje:

40 minuta

Sastojci:
  • 1 šolja sirovog indijskog oraha
  • ½ šolje sirove makadamije/brazilskog oraha
  • 1 šolja očišćenih svježih datula
  • 2 supene kašike sirovog kakao praha
  • 2 kašičice meda ili agave
  • ½ šolje djevičanskog ulja od kokosa
  • ¼ šolje kakao putera
  • sjemenke iz mahune vanile
  • ½ šolje kokosovog brašna
  • prstohvat himalajske soli
Priprema:

Priprema:

  1. Potopite orahe u hladnu vodu i ostavite ih tako najmanje 20 minuta kako bi se eliminisali neželjeni blokatori enzima.
  2. Otopite kokosovo ulje i kakaov puter u posudi iznad tople vode (Ne radite to u mikrovalnoj, inače neće biti „raw“).
  3. Dodajte sve sastojke u Nutribullet ekstraktor. Ekstraktujte vodeći računa da sve bude ujednačeno. Možete ostaviti orašaste plodove malo krupnije, kako bi se kasnije grickali.
  4. Masu istresite u četvrtastu posudu koju ste obložili papirom za pečenje. Izaberite željenu debljinu pločica i poravnajte kašikom.
  5. Ohladite u frižideru 3 sata prije sječenja. Sijecite na kocke ili štanglice. Uživajte u svojoj zdravoj karamelastoj poslastici.

NAPOMENA: Vodite računa da vam trebaju sirovi orasi, ne slani i pečeni. Ukoliko ne možete naći npr. orah makadamije, zamjenite ga brazilskim. 

Raslađene kocke ili štanglice mogu stajati u frižideru dugo. Ko im odoli!

Autor : Sanja Kavaz