Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Pureći odrezak u umaku od senfa s rižom i povrćem

Komplikovanost

Vrijeme kuhanja:

30

Vrijeme pripreme:

15

Ukupno trajanje:

45

Sastojci:
  • 500 g purećih odrezaka
  • 2 kašike senfa
  • 2 dl vrhnja za kuhanje
  • mješavina sušenih začina
  • manja glavica crvenog luka
  • maslinovo ulje
  • sol, biber
  • 250 g riže
  • 400 g smrznute mrkve i graška
Priprema:

Pureće odreske posolite, pobiberite, pospite mješavinom suhih začina te namažite senfom. Lagano ih nauljite i ostavite sat vremena da se mariniraju. U dubljoj tavi na zagrijanom ulju propržite pureće odreske sa svih strana dok ne omekšaju i dobiju zlatnu boju. Nakon toga dodajte vrhnje za kuhanje i malo senfa. Sve zajedno kuhajte još desetak minuta. U drugoj tavi na malo ulja prodinstajte sitno narezani crveni luk. Na njemu lagano prodinstajte smrznuto povrće dok grašak i mrkva ne omekšaju. Dodajte u povrće rižu koju ste prethodno skuhali i sve zajedno prodinstajte još par minuta. Pureće odreske poslužite s kuhanom rižom i povrćem preliveno umakom od vrhnja i senfa. Dekorisati sa par narezanih cherry rajčica. Prijatno !!

Autor : Zinaida Mujkanović