Pločice od čokolade i sjemenki
Vrijeme kuhanja:
30 min
Vrijeme pripreme:
15 min
Ukupno trajanje:
45 min
- Sastojci:
-
- 100 g zobenih pahuljica
- 2 kašike meda
- 2 kašike zobenog brašna
- 3 kašike mljevenih oraha
- 1 bjelanjak
- 3 kašike kikiriki putera
- ½ kašičice ekstrakta vanilije
- 3 kašike lanenih sjemenki
- 2 kašike naribane čokolade (min. 75% kakaa)
- malo soli
- Priprema:
-
Rernu je potrebno zagrijati na 150°C, pa na pleh stavite papir za pečenje. Istresite zobene pahuljice i orahe i stavite u rernu na 10-ak minuta, samo da se malo istostiraju i dobiju aromu. Izvadite i ostavite da se hladi.
Pojačajte temperaturu na 180°C. U posudi pomiješajte bjelanjak, kikiriki puter, med, ekstrakt vanilije i sol. Dodajte pečene orahe i zobene pahuljice, mljevene lanene sjemenke, zobeno brašno i ribanu čokoladu i sve dobro izmiješajte dok se ne sjeidni.
Smjesu istresite na prethodno pripremljeni pleh i pecite 20-ak minuta, dok ne postane zlatno-smeđe boje. Narežite na kockice i ohladite