Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Pločice od čokolade i sjemenki

Vrijeme kuhanja:

30 min

Vrijeme pripreme:

15 min

Ukupno trajanje:

45 min

Sastojci:
  • 100 g zobenih pahuljica
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike zobenog brašna
  • 3 kašike mljevenih oraha
  • 1 bjelanjak
  • 3 kašike kikiriki putera
  • ½ kašičice ekstrakta vanilije
  • 3 kašike lanenih sjemenki
  • 2 kašike naribane čokolade (min. 75% kakaa)
  • malo soli
Priprema:

Rernu je potrebno zagrijati na 150°C, pa na pleh stavite papir za pečenje. Istresite zobene pahuljice i orahe i stavite u rernu na 10-ak minuta, samo da se malo istostiraju i dobiju aromu. Izvadite i ostavite da se hladi.

Pojačajte temperaturu na 180°C. U posudi pomiješajte bjelanjak, kikiriki puter, med, ekstrakt vanilije i sol. Dodajte pečene orahe i zobene pahuljice, mljevene lanene sjemenke, zobeno brašno i ribanu čokoladu i sve dobro izmiješajte dok se ne sjeidni.

Smjesu istresite na prethodno pripremljeni pleh i pecite 20-ak minuta, dok ne postane zlatno-smeđe boje. Narežite na kockice i ohladite

Autor : Delimano