Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Piletina u sosu

Vrijeme pripreme:

do 45 minuta

Ukupno trajanje:

do 45 minuta

Sastojci:
  • 1kg pilećih bataka
  • Guščija mast
  • Vegeta za piletinu
  • 1/2 kg mlinaca
  • 3 litre vode
  • 1 kašika Vegete
Priprema:

1. Iskošteno meso pilećih bataka začiniti Vegetom za piletinu i premazati guščijom masću te ostaviti u hladnjaku da se marinira barem 2 sata.

2. Zagrijati Delimano tavu i u njoj na laganoj temepraturi ispeći meso u dosta masti dok ne omekša.

3. Meso se ne treba zapeći kao da se pržilo već lagano pirjati.

4. U vodu staviti Vegetu i pustiti da prokuha.

5. U posebnoj širokoj zdjeli krupno izlomiti mlince, preliti ih prokuhanom, začinjenom vodom, promješati i ostaviti tačno 3 minute.

6. Mlince ocjediti, vratiti u zdjelu i preliti mašću od pečenja.

Autor : Vjeko