Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Pileća lazanja

Vrijeme kuhanja:

40 min

Vrijeme pripreme:

25 min

Ukupno trajanje:

65 min

Sastojci:
• 6 kašika maslaca,
• 4 čehna bijelog luka,
• 1 cijela grančica majčine dušice,
• 1 cijela grančica kadulje,
• 1 cijela grančica ruzmarina,
• 6 kašika brašna,
• 5 šolja mlijeka,
• 12 komada tijesta za lazanju,
• 600 g pilećeg bijelog mesa,
• 400 g smrznutog graška,
• 1 šolja parmezana,
• 1 šolja vode,
• ¼ šolje prezli,
• peršun za dekoraciju.
Priprema:

1. U šerpu dodajte maslac. Istopite masalac. Isjecite bijeli luk i dodajte ušerpu. Dodajte cijele grančice
majčine dušice, žalfije i ruzmarina. Sotirajte 5 minuta. Izvadite grančice začinskog bilja.
2. Dodajte postepeno brašno uz stalno miješanje.
3. Posptepeno sipajte mlijeko uz stalno mješanje. Mješajte sos dok se ne zgusne.
4. Premažite Delimano pekač sa malo ulja. U šerpu sipajte vodu. Dodajte piletinu i kratko obarite. Izvadite
piletinu i sitno je isjecite. Po dnu pekača složite tijesto za lazanje. Dodajte polovinu piletine, polovinu
graška. Prelijte sa 1/3 šolje parmezana, 1/3 šolje vode, 1/3 šolje sosa. Poredajte tijesto za lazanju i
ponovite postupaka sa mesom i sosom. Poredajte ostatak tijesta. Pospite ostatakom parmezana
5.Pokrijte pekač alumijumskom folijom ili Delimano poklopcem za pekač (opcioni dodatak). Pecite 40
minuta na 200°C. Otklopite jelo i pospite prezlama. Pecite još 10 minuta. Ukrasite jelo sjeckanim
peršunom.
6. Skinite foliju i pospite vrh sa prezlama. Pecite 5-10 minuta.
7. Servirajte sa isjeckanim peršunom

SAVJET:
• Pospite gotovo jelo parmezanom i isjeckanim peršunom za neprevaziđen ukus! Poslužite uz crno vino.

Autor : Delimano