Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Paganini torta

Vrijeme pripreme:

do 45 minuta

Ukupno trajanje:

do 45 minuta

Sastojci:

Biskvit :

  • 10 bjelanjaka,
  • 280 g šećera,
  • 280 g prženih mljevenih lješnjaka,
  • 2 žlice kakaa

čokoladna krema:

  • 5 žumanjaka
  • 1 cijelo jaje
  • 150 g šećera
  • 100g čokolade
  • 150 g margarina krema od vanilije
  • 4 žumanjaka
  • 2 pudinga od vanilije
  • 4 žlice šećera,
  • 2 vanilin šećera
  • 0,7l mlijeka
  • 0,5l šlaga
Priprema:

Biskvit: zagrijte pećnicu na 180 C. Izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg ,smjesi izmjenično dodajte šećer,pržene mljevene lješnjake i kakao.Pecite u prethodno premazanom i pek papirom obloženom kalupu za torte.Vrijeme pečenja oko 40 min.

Čokoladna krema: izmješajte i na pari otopite žumanjke, jaje, šećer i čokoladu.Ohlađenoj smjesi dodajte margarin. Krema od vanilije:žumanjke,puding i šećer izradite i ukuhajte u 0,7 l mlijeka.Ohlađenu kremu izradite mikserom pa joj dodajte 0,5 l šlaga. Stavite biskvit na tacnu , vratite opran kalup za torte pa filajte tortu,prvo čokoladnom pa kremom od vanilije. Tortu držite na hladnom, sljedeći dan ju ukrasite po vašem izboru.Ja sam koristila srebrne kuglice

Autor : Lucija Cuturic‎