Paganini torta
Vrijeme pripreme:
do 45 minuta
Ukupno trajanje:
do 45 minuta
- Sastojci:
-
Biskvit :
- 10 bjelanjaka,
- 280 g šećera,
- 280 g prženih mljevenih lješnjaka,
- 2 žlice kakaa
čokoladna krema:
- 5 žumanjaka
- 1 cijelo jaje
- 150 g šećera
- 100g čokolade
- 150 g margarina krema od vanilije
- 4 žumanjaka
- 2 pudinga od vanilije
- 4 žlice šećera,
- 2 vanilin šećera
- 0,7l mlijeka
- 0,5l šlaga
- Priprema:
-
Biskvit: zagrijte pećnicu na 180 C. Izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg ,smjesi izmjenično dodajte šećer,pržene mljevene lješnjake i kakao.Pecite u prethodno premazanom i pek papirom obloženom kalupu za torte.Vrijeme pečenja oko 40 min.
Čokoladna krema: izmješajte i na pari otopite žumanjke, jaje, šećer i čokoladu.Ohlađenoj smjesi dodajte margarin. Krema od vanilije:žumanjke,puding i šećer izradite i ukuhajte u 0,7 l mlijeka.Ohlađenu kremu izradite mikserom pa joj dodajte 0,5 l šlaga. Stavite biskvit na tacnu , vratite opran kalup za torte pa filajte tortu,prvo čokoladnom pa kremom od vanilije. Tortu držite na hladnom, sljedeći dan ju ukrasite po vašem izboru.Ja sam koristila srebrne kuglice