Nutriblast od pečenih jabuka
Vrijeme pripreme:
20 minuta ili manje
Ukupno trajanje:
20 minuta ili manje
- Sastojci:
-
- 1 šoljica špinata
- 1/2 banane
- 1 jabuka
- 2 kašike indijskih oraščića
- 1/2 kašičice cimeta
- 1 prstohvat vanile
- 1/2 kašike biljke mace u prahu
- bademovo mlijeko do max
- Priprema:
-
Ah, miris svježe pečenih jabuka posipanih cimetom može biti tako veličanstven! A koji je bolji način upotrebe jabuke nego ispeći je i dodati u svoju jutarnju eksploziju? Pečenjem se dobiva na složenosti ukusa koju vjerojatno niste imali nikad prije u svojoj eksploziji, a indijski oraščići i prstohvat cimeta dodaju kremastu teksturu i suptilnu paprenost koja će vas zagrijati iznutra. Jabuke su, osim toga, bogate vlaknima i antioksidansima pa ćete poboljšati i zdravlje svojeg probavnog sustava i srca. To je situacija u kojoj svako dobija.
- Prepolovite jabuku, odstranite jezgru i pospite cimetom. Pecite u pećnici na 160 °C oko 30 minuta ili dok ne omekša.
- Kad se jabuka ohladi, stavite je zajedno sa svim ostalim sastojcima u svoju visoku posudu NutriBulleta i započnite ekstrakciju u trajanju od 30 sekunda ili dok napitak ne izgleda glatko.
- Uživajte!