MOQUECA DE CAMAROES - Škampi u gulašu
Vrijeme pripreme:
20 minuta ili manje
Ukupno trajanje:
20 minuta ili manje
- Sastojci:
-
- 450g sirovih škampi, oguljene i očišćene
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 mali luk, isjeckan na kockice
- 1 čehna bijelog luka, mljeveno
- 2 kašike pečene crvene paprike, isjeckana na kockice
- 2 kašike svježeg korijandera, nasjeckanog
- 2 šoljice paradajza i zelenog čilija, sjeckanog na kockice
- 3/4 šolje kokosovog mlijeka
- 1 kašika Sriracha sosa
- 1 kašika svježeg soka od limete
- so i biber
- Priprema:
-
-
Zagrijati ulje u Delimano Family woku.
-
Dodati luk i dinstati, potom dodavati bijeli luk i biber i dinstati skupa nekoliko minuta.
-
U to dodati paradajz, škampe i korijander i lagano mješati dok škampe ne postanu prozirne.
-
Sipajte kokosovo mlijeko i Sriracha sos, te ostaviti da prokuha.
-
Dodati limeta sok, so i biber po želji
-
Servirati toplo, ukrašeno svježim korijanderom.
-