Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

MOQUECA DE CAMAROES - Škampi u gulašu

Vrijeme pripreme:

20 minuta ili manje

Ukupno trajanje:

20 minuta ili manje

Sastojci:
  • 450g sirovih škampi, oguljene i očišćene
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 mali luk, isjeckan na kockice
  • 1 čehna bijelog luka, mljeveno
  • 2 kašike pečene crvene paprike, isjeckana na kockice
  • 2 kašike svježeg korijandera, nasjeckanog
  • 2 šoljice paradajza i zelenog čilija, sjeckanog na kockice
  • 3/4 šolje kokosovog mlijeka
  • 1 kašika Sriracha sosa
  • 1 kašika svježeg soka od limete
  • so i biber
Priprema:
  1. Zagrijati ulje u Delimano Family woku.

  2. Dodati luk i dinstati, potom dodavati bijeli luk i biber i dinstati skupa nekoliko minuta.

  3. U to dodati paradajz, škampe i korijander i lagano mješati dok škampe ne postanu prozirne.

  4. Sipajte kokosovo mlijeko i Sriracha sos, te ostaviti da prokuha.

  5. Dodati limeta sok, so i biber po želji

  6. Servirati toplo, ukrašeno svježim korijanderom.

Autor : Delimano