Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Milka torta

Komplikovanost

Vrijeme kuhanja:

10 min.

Vrijeme pripreme:

35 min.

Ukupno trajanje:

45 min.

Sastojci:

Kora:

  • 200 g keksa sa maslacem
  • 80 g maslaca

Fil:

  • 1l mlijeka
  • 3 pudinga od vanilije
  • 180 g šećera
  • 200 g mliječne čokolade - Milka
  • 200 g bijele čokolade - Milka
  • 250 g maslaca
  • 400 ml mliječnog slatkog vrhnja

Dekoracija:

  • 100 ml mliječnog slatkog vrhnja
  • čokoladni prutići
  • nekoliko kockica čokolade
Priprema:

Prvo treba skuhati puding. Pomiješati prašak za puding sa šećerom, dodati 20 kašikica mlijeka i sve izmiješati da u smjesi nema grudvica. Ostatak mlijeka staviti da se kuha. Kad mlijeko prokuha maknuti sa strane. Sipati razmućenu smjesu pudinga, vratiti na vatru te uz miješanje kuhati da se smjesa zgusne. Dok je topla krema podijeliti na dva jednaka dijela. Bijelu Milka čokoladu izlomiti na kockice. Isto napraviti s mliječnom čokoladom. U jedan dio kreme ubaciti mliječnu čokoladu i pomiješati da se čokolada otopi i spoji s kremom. U drugi dio kreme ubaciti bijelu čokoladu i sve izmiješati. Kreme pokriti sa prozirnom folijom i istisnuti zrak te pustiti da se ohlade.

 Za to vrijeme treba napraviti podlogu od keksa.U posudi na šporetu otopiti maslac. Dodati mljeveni keks u njega te sve izmiješati.


Pripremiti kalup za torte promjera 26 centimetara: na dno staviti papir za pečenje i odrezati višak, a krajeve kalupa namazati s uljem. Na dno kalupa sipati tople kekse te ih izravnati.

Kalup staviti u frižider na hlađenje.Kad se kreme ohlade prvo ih treba malo izmiksati. U ohlađenu kremu od mliječne čokolade dodati jednu polovicu maslaca sobne temperature narezanog na komade. Sve dobro izraditi mikserom da se dobije glatka krema.

Zatim u kremu od bijele čokolade ubaciti drugu polovicu maslaca sobne temperature također narezanog na manje komade.I ovu kremu treba dobro umutiti.

Izvaditi kalup iz frižidera. Na sloj keksa prvo staviti kremu od mliječne čokolade i dobro je poravnjati. Preko staviti kremu od bijele čokolade te i nju poravnjati.

Zatim umutiti mliječno slatko vrhnje pa ga nanijeti preko sloja kreme od bijele čokolade.

Staviti tortu da se hladi barem 4 sata, najbolje preko noći. Ohlađenoj torti oprezno skinuti kalup.


Za ukrašavanje umutiti ostatak mliječnog vrhnja, staviti ga u dresir vrećicu te napraviti 8 postolja. Na dno svakog postolja staviti kockicu Milka mliječne čokolade.

U sredinu postolja zabosti čokoladni štapić.

Autor : Delimano