Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Krem supa od gljiva

Vrijeme kuhanja:

25 min

Vrijeme pripreme:

15 min

Ukupno trajanje:

40 min

Sastojci:
Untitled Document
  • 300 g gljiva
  • 1 kašika đumbira
  • 1 kašika ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čehna bijelog luka
  • 250 ml supe (od kockice)
  • 1-2 kašike kisele pavlake
  • do 250 ml mlijeka
  • biber, so, peršun
Priprema:
Untitled Document

Korak 1.

Isjeckajte crni i luk, plitku šerpu stavite na ringlu, dodajte kašiku ulja i ubacite luk. Dok se dinsta, isjeckajte bijeli luk i dodajte crnom.

Korak 2.

Dodajte kašiku đumbira, a biber i vegetu po želji. Imajte na umu da je đumbir ljutkast pa nemojte pretjerivati sa biberom.

Korak 3.

Dok se sve dinsta, očistite i isjeckajte gljive. Kada je luk izdinstan, dodajte gljive i dinstajte.

Korak 4.

Kada voda od gljiva ispari, dodajte do 250ml pileće supe (spremite supu od kockice prema uputstvu). Sačekajte da provri.

Korak 5.

Prebacite sve u Nutribullet i blendajte dok ne dobijete glatku masu.

Korak 6.

Vratite sve nazad u šerpu i miješajući dodajte mlijeko do željene gustine. Kada provri, dodajte 1-2 kašike kisele pavlake i promiješajte da se sjedini.

Čorba je spremna za serviranje. Prijatno!

Dodatni Delimano savjet:

Čorbu možete ukrasiti suhim peršunom. Ukoliko previše razrijedite čorbu gustinu ćete povratiti ako u čorbu dodate brašno ili gustin. Pomiješajte kašiku brašna u malo mlijeka i dodajte malo po malo čorbi do željene gustine. Ova čorba je najbolja ako se pravi od mješavine više vrsta gljiva, međutim možete je praviti i samo od šampinjona. Sasvim je u redu poslužiti hljeb uz ovu čorbu.

Autor : Delimano