Krem supa od gljiva
Vrijeme kuhanja:
25 min
Vrijeme pripreme:
15 min
Ukupno trajanje:
40 min
- Sastojci:
-
Untitled Document - 300 g gljiva
- 1 kašika đumbira
- 1 kašika ulja
- 1 glavica crnog luka
- 1 čehna bijelog luka
- 250 ml supe (od kockice)
- 1-2 kašike kisele pavlake
- do 250 ml mlijeka
- biber, so, peršun
- Priprema:
-
Untitled Document Korak 1.
Isjeckajte crni i luk, plitku šerpu stavite na ringlu, dodajte kašiku ulja i ubacite luk. Dok se dinsta, isjeckajte bijeli luk i dodajte crnom.
Korak 2.
Dodajte kašiku đumbira, a biber i vegetu po želji. Imajte na umu da je đumbir ljutkast pa nemojte pretjerivati sa biberom.
Korak 3.
Dok se sve dinsta, očistite i isjeckajte gljive. Kada je luk izdinstan, dodajte gljive i dinstajte.
Korak 4.
Kada voda od gljiva ispari, dodajte do 250ml pileće supe (spremite supu od kockice prema uputstvu). Sačekajte da provri.
Korak 5.
Prebacite sve u Nutribullet i blendajte dok ne dobijete glatku masu.
Korak 6.
Vratite sve nazad u šerpu i miješajući dodajte mlijeko do željene gustine. Kada provri, dodajte 1-2 kašike kisele pavlake i promiješajte da se sjedini.
Čorba je spremna za serviranje. Prijatno!
Dodatni Delimano savjet:
Čorbu možete ukrasiti suhim peršunom. Ukoliko previše razrijedite čorbu gustinu ćete povratiti ako u čorbu dodate brašno ili gustin. Pomiješajte kašiku brašna u malo mlijeka i dodajte malo po malo čorbi do željene gustine. Ova čorba je najbolja ako se pravi od mješavine više vrsta gljiva, međutim možete je praviti i samo od šampinjona. Sasvim je u redu poslužiti hljeb uz ovu čorbu.