Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Junetina s aromatičnim preljevom

Vrijeme pripreme:

do 45 minuta

Ukupno trajanje:

do 45 minuta

Sastojci:
  • 1 kg junetine
  • ½ kg luka
  • crvena paprika
  • so i biber
  • limunov sok
  • vezica peršuna
  • 5-6 češnjeva bijelog luka
  • slani inćuni
  • 100 g zelenih maslina
  • 100 g crnih maslina
  • maslinovo ulje
Priprema:

1. Na malo ulja u ekspres loncu popržite sitno sjeckani crveni luk i kad omekša dodate mu junetinu isječenu na krupnije kocke da se propirja nekoliko minuta.

2.  Začinite solju i biberom, te crvenom paprikom.

3. Dolijte vodu i zatvorite lonac te kuhajte 30-ak minuta.

4. Prilikom posluživanja junetinu prelijte prethodno pripremljenim preljevom koji ste napravili tako što pomiješate maslinovo ulje, limunov sok i sitno sjeckane zelene i crne masline, inćune, peršunov list i češnjak.

Autor : Vjeko