Junetina s aromatičnim preljevom
Vrijeme pripreme:
do 45 minuta
Ukupno trajanje:
do 45 minuta
- Sastojci:
-
- 1 kg junetine
- ½ kg luka
- crvena paprika
- so i biber
- limunov sok
- vezica peršuna
- 5-6 češnjeva bijelog luka
- slani inćuni
- 100 g zelenih maslina
- 100 g crnih maslina
- maslinovo ulje
- Priprema:
-
1. Na malo ulja u ekspres loncu popržite sitno sjeckani crveni luk i kad omekša dodate mu junetinu isječenu na krupnije kocke da se propirja nekoliko minuta.
2. Začinite solju i biberom, te crvenom paprikom.
3. Dolijte vodu i zatvorite lonac te kuhajte 30-ak minuta.
4. Prilikom posluživanja junetinu prelijte prethodno pripremljenim preljevom koji ste napravili tako što pomiješate maslinovo ulje, limunov sok i sitno sjeckane zelene i crne masline, inćune, peršunov list i češnjak.