Janjeći kotleti na grčki način
Vrijeme pripreme:
20 minuta ili manje
Ukupno trajanje:
20 minuta ili manje
- Sastojci:
-
- 2,5 kašike maslinovog ulja
- 2 čehna bijelog luka, nasjeckanog
- 1 kašika sušenog origana
- ¼ kašike pimenta, mljevenog
- ¼ kašike cimeta
- 1 kg janjećih kotleta, debljine 2 cm
- 500 g mladog špinata
- 125 ml punomasnog čvrstog jogurta
- 1 vezica svježeg kopra, nasjeckanog
- ½ kašike limunovog soka
- Priprema:
-
Grčki specijalitet u kombinaciji sa špinatom kao prilog
1. Zagrijte (senzor za toplotu na ručki će pocrveniti) Delimano® Ceramica tavu za pečenje.
2. Pomiješajte 1,5 kašike maslinovog ulja, bijelog luka, origano, cimet, piment, so i biber. Natrljajte tom smjesom kotlete.
3. Pecite ih na tavi oko 3 minute sa svake strane.
4. U Delimano® Ceramica tavi za pečenje zagrijte (senzor za toplotu na ručki će pocrveniti) par kapi ulja i dodajte špinat.
5. Miješajte dok špinat ne promijeni boju i tekućina koju je pustio ne ispari. Posolite.
6. Dobro ocijedite špinat i dodajte mu jogurt, kopar i limunov sok.
7. Vratite sve u tavu i lagano zagrijte, pazeći da ne zavrije.