FAROFA
Vrijeme pripreme:
20 minuta ili manje
Ukupno trajanje:
20 minuta ili manje
- Sastojci:
-
- 1 veliki crni luk, sitno nasjeckan
- 8 kašika maslaca
- 1 kašičica palminog ulja
- 2 šoljice manioka brašna
- so i biber po želji
- 1/2 šolja sjeckanih crnih maslina
- 1/2 šolja izrezanih tvrdo kuhanih jaja na kockice
- Priprema:
-
Poput Brazilske feijode, farofa je brazilski specijalitet sa maioka brašnom.
-
Staviti maslac da se istopi u Delimano wok tavu zajedno sa maslinovim uljem ili palminim uljem
-
Dodati luk i kuhati sve dok ne dobijemo lijepo zlatnu boju i mekoću koja nam treba - cca. 10 minuta
-
Promiješati manioka brašno i kuhati, konstantno mješajući 3-4 minute dok ne porumeni.
-
Dodati so i biber po želji. Miješati dodavajući masline i kockice tvrdo kuhanih jaja.
-