Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

FAROFA

Vrijeme pripreme:

20 minuta ili manje

Ukupno trajanje:

20 minuta ili manje

Sastojci:
  • 1 veliki crni luk, sitno nasjeckan
  • 8 kašika maslaca
  • 1 kašičica palminog ulja
  • 2 šoljice manioka brašna
  • so i biber po želji
  • 1/2 šolja sjeckanih crnih maslina
  • 1/2 šolja izrezanih tvrdo kuhanih jaja na kockice
Priprema:

Poput Brazilske feijode, farofa je brazilski specijalitet sa maioka brašnom.

  1. Staviti maslac da se istopi u Delimano wok tavu zajedno sa maslinovim uljem ili palminim uljem

  2. Dodati luk i kuhati sve dok ne dobijemo lijepo zlatnu boju i mekoću koja nam treba - cca. 10 minuta

  3. Promiješati manioka brašno i kuhati, konstantno mješajući 3-4 minute dok ne porumeni.

  4. Dodati so i biber po želji. Miješati dodavajući masline i kockice tvrdo kuhanih jaja.

Autor : Delimano