Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Đulbastije

Komplikovanost

Vrijeme kuhanja:

35 minuta

Vrijeme pripreme:

25 minuta

Ukupno trajanje:

1h

Sastojci:

Sastojci:

  • 500g junetine
  • 400g krompira
  • 2-3 glavice luka
  • 2 čehne bijelog luka
  • 2 kašike brašna
  • 1 jaje
  • začini po želji

bešamel:

  • list putera
  • 2-3 kašike brašna
  • 500ml mlijeka
  • 200ml vrhnja za kuhanje
  • so i biber, sir po želji
Priprema:

Priprema:

Luk i bijeli luk isjeckati u Dolcevita sjeckalici. Uz pomoć Joy pro mašine za meso pripremit ćemo mljeveno meso. Krompit oguliti i naredati (možete koristiti Delimano Brava ribež. Sve sastojke sjediniti u jednoj posudi. Nauljiti Dolcevita multifunkcionalni lonac i od smjese oblikovati đulbastije, kao manje pljeskavice, te ih pržiti da se samo uhvati fina korica sa obje strane. Pržene đulbastije poredati u Scarlet tepsiju, te na ulju koje smo pržili pripremiti bešamel sos.

 

Dodajte 400ml mlijeka i vrhnje da prokuha. Brašno i začine izmiksati sa preostalih 100ml mlijeka i kada smjesa provri dodati i promiješati. Potom preliti tom smjesom đulbastije, prekriti folijom i staviti u rernu da se peku 30min na 220°C.

Autor : Delimano