Đulbastije
Komplikovanost
Vrijeme kuhanja:
35 minuta
Vrijeme pripreme:
25 minuta
Ukupno trajanje:
1h
- Sastojci:
-
Sastojci:
- 500g junetine
- 400g krompira
- 2-3 glavice luka
- 2 čehne bijelog luka
- 2 kašike brašna
- 1 jaje
- začini po želji
bešamel:
- list putera
- 2-3 kašike brašna
- 500ml mlijeka
- 200ml vrhnja za kuhanje
- so i biber, sir po želji
- Priprema:
-
Priprema:
Luk i bijeli luk isjeckati u Dolcevita sjeckalici. Uz pomoć Joy pro mašine za meso pripremit ćemo mljeveno meso. Krompit oguliti i naredati (možete koristiti Delimano Brava ribež. Sve sastojke sjediniti u jednoj posudi. Nauljiti Dolcevita multifunkcionalni lonac i od smjese oblikovati đulbastije, kao manje pljeskavice, te ih pržiti da se samo uhvati fina korica sa obje strane. Pržene đulbastije poredati u Scarlet tepsiju, te na ulju koje smo pržili pripremiti bešamel sos.
Dodajte 400ml mlijeka i vrhnje da prokuha. Brašno i začine izmiksati sa preostalih 100ml mlijeka i kada smjesa provri dodati i promiješati. Potom preliti tom smjesom đulbastije, prekriti folijom i staviti u rernu da se peku 30min na 220°C.