Čokoladni mus
Vrijeme pripreme:
20 minuta ili manje
Ukupno trajanje:
20 minuta ili manje
- Sastojci:
-
- 170 g narendane tamne čokolade
- 60 ml crne kafe
- 170 g putera isjeckanog na kockice
- 4 jajeta, odvojite žumanca i bjelanca
- 170 g + 1 kašika šećera
- 30 ml tamnog ruma
- 1 kašika vode
- prstohvat soli
- Priprema:
-
Osjetite ukus raja, oduševite sebe ili goste, poslužite lagani čokoladni mus - idealan slatkiš nakon bilo koje večere.
Korak 1:
Stavite vodu u Delimano Ceramica Casserole - duboku šerpu da proključa.Delimano Ceramica Frypan tavu (24 cm) postavite iznad šerpe sa ključalom vodom kako biste istopili na pari čokoladu i puter sa kafom. Kada se smjesa ujednači, sklonite tavu sa šerpe s ključalom vodom.
Korak 2:
Iznad iste šerpe sa ključalom vodom stavite činiju sa žumancima, 170 g šećera, rumom i vodom, i mešajte oko 3 minuta, dok smesa ne postane ujednačena i pjenasta, a šećer se istopi. Sklonite sa vatre, ostavite da se prohladi i povremeno promešajte. U to dodajte čokoladnu smesu i mešajte dok se ne sjedini.
Korak 3:
U drugoj činiji ulupajte čvrst snijeg od bjelanca sa malo soli i 1 kašikom šećera. Snijeg od bjelanaca dodajte kašiku po kašiku u čokoladnu smjesu, mješajući lagano dok se sve ne sjedini.
Sipajte mus u čaše i ostavite u frižideru najmanje 2 sata da se dobro ohladi.