Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Čokoladni mus

Vrijeme pripreme:

20 minuta ili manje

Ukupno trajanje:

20 minuta ili manje

Sastojci:
  • 170 g narendane tamne čokolade
  • 60 ml crne kafe
  • 170 g putera isjeckanog na kockice
  • 4 jajeta, odvojite žumanca i bjelanca
  • 170 g + 1 kašika šećera
  • 30 ml tamnog ruma
  • 1 kašika vode
  • prstohvat soli
Priprema:

Osjetite ukus raja, oduševite sebe ili goste, poslužite lagani čokoladni mus - idealan slatkiš nakon bilo koje večere.

Korak 1:

Stavite vodu u Delimano Ceramica Casserole - duboku šerpu da proključa.Delimano Ceramica Frypan tavu (24 cm) postavite iznad šerpe sa ključalom vodom kako biste istopili na pari čokoladu i puter sa kafom. Kada se smjesa ujednači, sklonite tavu sa šerpe s ključalom vodom.

Korak 2:

Iznad iste šerpe sa ključalom vodom stavite činiju sa žumancima, 170 g šećera, rumom i vodom, i mešajte oko 3 minuta, dok smesa ne postane ujednačena i pjenasta, a šećer se istopi. Sklonite sa vatre, ostavite da se prohladi i povremeno promešajte. U to dodajte čokoladnu smesu i mešajte dok se ne sjedini.

Korak 3:

U drugoj činiji ulupajte čvrst snijeg od bjelanca sa malo soli i 1 kašikom šećera. Snijeg od bjelanaca dodajte kašiku po kašiku u čokoladnu smjesu, mješajući lagano dok se sve ne sjedini.

Sipajte mus u čaše i ostavite u frižideru najmanje 2 sata da se dobro ohladi.

Autor :