Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Čoko-Bronhi torta

Vrijeme pripreme:

do 45 minuta

Ukupno trajanje:

do 45 minuta

Sastojci:

Kora:

  • 3jaja (domaćih)
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike brašna
  • 1/3 praška za pecivo

Fil:

  • 600 ml. mlijeka
  • 200 gr. bronhi bonbona
  • 2 pudinga od čokolade
  • 5 kašika šećera
  • 125 gr. margarina ili maslaca
  • 200 gr. čokolade za kuhanje
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 100 gr. mljevenog plazma keksa
Priprema:

Kora: 3jaja (domaćih), 3 kašike šećera, 3 kašike brašna i 1/3 praška za pecivo. Ispeći 3 ovakve kore

1 Fil :U 600 ml. mlijeka potopiti 200 gr. bronhi bonbona, kad mlijeko uzavri skuhati 2 pudinga od čokolade sa 5 kašika šećera. Posebno umutiti 125 gr. margarina ili maslaca pa sastaviti sa ohlađenim pudingom. Istopiti 200 gr. čokolade za kuhanje na pari i kad se malo ohladi , pomiješati sa gore navedenom kremom.

2 Fil: Umutiti 150 ml slatkog vrhnja i tome dodati 100 gr. mljevenog plazma keksa i šećera po želji.

Slaganje: kora+ crni fil+kora+bijeli fil+kora+crni fil Tortu preliti sa čokoladnom glazurom i ukrasiti po želji.

Autor : Zulbija Husanović-Šišić