Čoko-Bronhi torta
Vrijeme pripreme:
do 45 minuta
Ukupno trajanje:
do 45 minuta
- Sastojci:
-
Kora:
- 3jaja (domaćih)
- 3 kašike šećera
- 3 kašike brašna
- 1/3 praška za pecivo
Fil:
- 600 ml. mlijeka
- 200 gr. bronhi bonbona
- 2 pudinga od čokolade
- 5 kašika šećera
- 125 gr. margarina ili maslaca
- 200 gr. čokolade za kuhanje
- 150 ml slatkog vrhnja
- 100 gr. mljevenog plazma keksa
- Priprema:
-
Kora: 3jaja (domaćih), 3 kašike šećera, 3 kašike brašna i 1/3 praška za pecivo. Ispeći 3 ovakve kore
1 Fil :U 600 ml. mlijeka potopiti 200 gr. bronhi bonbona, kad mlijeko uzavri skuhati 2 pudinga od čokolade sa 5 kašika šećera. Posebno umutiti 125 gr. margarina ili maslaca pa sastaviti sa ohlađenim pudingom. Istopiti 200 gr. čokolade za kuhanje na pari i kad se malo ohladi , pomiješati sa gore navedenom kremom.
2 Fil: Umutiti 150 ml slatkog vrhnja i tome dodati 100 gr. mljevenog plazma keksa i šećera po želji.
Slaganje: kora+ crni fil+kora+bijeli fil+kora+crni fil Tortu preliti sa čokoladnom glazurom i ukrasiti po želji.