CANJA - Supa od riže
Vrijeme pripreme:
više od 1 sata
Ukupno trajanje:
više od 1 sata
- Sastojci:
-
- 500g pilećeg mesa bez kostiju i kožice
- 1/2 srednje nasjeckanog luka
- 2 šoljice pilećeg temeljca
- 1/4 šolje riže - dugo bijelo zrno
- 1/4 šolje paradajza - oguljen, nasjeckan
- 1/4 šolje sjeckane mrkve
- 1/4 šolje sjeckane šunke na kockice
- 1 kašika isjeckanog svježeg peršuna
- so i biber po želji
- Priprema:
-
Neobična Brazilska supa od riže sa sobom nosi posebne ukuse. Kombinacija riže, paradajza, mrkve i sjeckane šunke će Vas oduševiti.
-
U Delimano wok tavu dodati piletinu, luk i pileći temeljac. Staviti poklopac i ostaviti da proključa. Kuhati na niskoj temperaturi dok piletina ne omekša (cca. 45 minuta).
-
Piletinu izvaditi na tanjir i ostaviti. Procijediti pileći temeljac kroz silikonsku Delimano Family Duo posudu.
-
Odstraniti sve čvrste materije, potom kuhati na pari pileći temeljac dok se što više ne istope masti.
-
Oprati Delimano wok tavu i ponovno staviti pileći temeljac u nju. Dodati rižu, paradajz i mrkvu. Soli i crnog bibera po želji. Ostaviti da proključa. Kuhati sve dok riža ne omekša (cca. 25 minuta).
-
Kada se piletina ohladi, isjeckati je na trake oko 1x1cm. Vratiti piletinu u supu sa šunkom i kuhati do ključanja. Dodati peršun i poslužiti.
-