Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

CANJA - Supa od riže

Vrijeme pripreme:

više od 1 sata

Ukupno trajanje:

više od 1 sata

Sastojci:
  • 500g pilećeg mesa bez kostiju i kožice
  • 1/2 srednje nasjeckanog luka
  • 2 šoljice pilećeg temeljca
  • 1/4 šolje riže - dugo bijelo zrno
  • 1/4 šolje paradajza - oguljen, nasjeckan
  • 1/4 šolje sjeckane mrkve
  • 1/4 šolje sjeckane šunke na kockice
  • 1 kašika isjeckanog svježeg peršuna
  • so i biber po želji
Priprema:

Neobična Brazilska supa od riže sa sobom nosi posebne ukuse. Kombinacija riže, paradajza, mrkve i sjeckane šunke će Vas oduševiti.

 

  1. U Delimano wok tavu dodati piletinu, luk i pileći temeljac. Staviti poklopac i ostaviti da proključa. Kuhati na niskoj temperaturi dok piletina ne omekša (cca. 45 minuta).

  2. Piletinu izvaditi na tanjir i ostaviti. Procijediti pileći temeljac kroz silikonsku Delimano Family Duo posudu.

  3. Odstraniti sve čvrste materije, potom kuhati na pari pileći temeljac dok se što više ne istope masti.

  4. Oprati Delimano wok tavu i ponovno staviti pileći temeljac u nju. Dodati rižu, paradajz i mrkvu. Soli i crnog bibera po želji. Ostaviti da proključa. Kuhati sve dok riža ne omekša (cca. 25 minuta).

  5. Kada se piletina ohladi, isjeckati je na trake oko 1x1cm. Vratiti piletinu u supu sa šunkom i kuhati do ključanja. Dodati peršun i poslužiti.

 

Autor : Delimano