Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Brodet

Vrijeme pripreme:

20 minuta ili manje

Ukupno trajanje:

20 minuta ili manje

Sastojci:
  • 1kg ribe
  • ½ kg crvenog luka
  • ½ glavice bijelog luka
  • 1 konzerva pelata
  • ½ l soka od rajčice
  • 2-3 kašike sirćeta
  • 2 dl bijelog vina (po želji)
  • so i biber
  • peršun
  • maslinovo ulje

Priprema:

1. Luk očistiti i sitno nasjeckajte više od pola, ostatak nasjeći na tanko. Bijeli luk očistiti i usitniti.

2. Na malo ulja popržiti sav crveni luk i polovinu bijelog luka. Kada luk malo omekša i porumeni začiniti ga solju i biberom, doliti sirće i pustiti da ispari.

3. Zatim dodati ribu i nakon par minuta usitnjene pelate, sok od rajčice i vino po želji.

4. Dinstati još desetak minuta dok vino ne ispari i na kraju začiniti ostatkom bijelog luka i prema potrebi solju, pustiti da proključa i pred posluživanje posuti usitnjenim peršunovim listom.

Autor : Vjeko