BRAZILIAN CHICKEN - Piletina na brazilski način
Vrijeme pripreme:
do 45 minuta
Ukupno trajanje:
do 45 minuta
- Sastojci:
-
- 1 kašičica kumina
- 1 kašičica crvene paprike
- 1 kašičica kukrume
- 1 kašičica korijandera
- 4 komada pilećih prsa bez kostiju i kožice
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 nasjeckani luk
- 1 kašika mljevenog svježeg đumbira
- 2 čehne mljevenog bijelog luka
- 2 ljute paprike, očišćene i nasjeckane
- 3 paradajza, nasjeckana
- 400 ml svjetlog kokosovog mlijeka
- nasjeckani svježi peršun
- so i biber
- Priprema:
-
-
U posudu srednje veličine pomješajte kumin, crvenu papriku, kurkumu i korijander. Dodajte smjesi i piletinu, po potrebi so i biber. Potom dobro umješajte smjesu.
-
Zagrijati 1 kašiku ulja u Delimano Family Duo tavi. Staviti piletinu i pržiti 10 do 15 minuta, dok se ne pojavi roza boja i čisti sos. Potom skinuti sa vatre i iscijediti pomoću silikonskog dijela Delimano Family Duo seta.
-
Zagrijati preostalo maslinovo ulje u woku, dodati luk, đumbir, ljutu papriku i bijeli luk. Miješati i dinstati 5-8 minuta. Miješajući dodavati kokosovo mlijeko.
-
Nekoliko minuta prije kraja, piletinu u silikonskom dijelu postaviti na wok, da se napari i dobije divnu aromu.
-
Servirajte i ukrasite peršunom.
-