Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Božićna torta

Vrijeme pripreme:

do 45 minuta

Ukupno trajanje:

do 45 minuta

Sastojci:

Biskvit

  • 5 kom jaja
  • 100 gr čokolade
  • 150 gr šećera
  • 70 gr. brašno
  • 1 kom. prska za pecivo
  • 1 kom vanilin šećera
  • 30 gr. krušne mrvice
  • 3 kasike mljevenih lješnjaka
  • 70 gr maslaca

Krema

  • 500 gr sira mascarponea od Vindije
  • 1/2 l slatkog vrhnja Sania
  • 400 gr nutele original
  • 100gr mljevenih lješnjaka(na krupnije)
  • 100gr lješnjak napolitanki izmiksane
  • i još
  • 200 gr čokolade za kuhanje
  • 2-3 žlice ulja
  • 1 dl toplog mlijeka
  • 4 žlice nesquk-a original

Priprema:

Pripremiti kalup promjera 26 cm. Otopiti maslac i čokoladu na pari, pustiti da se prohladi.Kalup namastiti s maslacem ili margarinom , posuti sa mrvicama.Žumanjke izmiksati sa šećerom, dodati brašno, pecilni prašak , vanilin šećer , mrvice, pržene lješnjake samljeven na sitno , otopljenu čokoladu i snijeg od bjelanjaka.Pripremljenu smjesu staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 stepeni oko 30 minuta .Pomiješati sir i nutelu, u to dodati šlag od slatkog vrhnja ( misli se na šlag istučen pa onda dodan u kremu od mascarponea i nutele ) .

Ohlađeni biskvit prerezati na tri kore.Prvu koru malo namočiti sa nesquk-om(malo jačeg okusa),filati kremu, preliti u tankom mlazu čokoladu koja je ostala u vrećici, posuti malo mljevenih lješnjaka i napolitanki, te ponoviti postupak sve do gornje kore.Ohlađeni biskvit prerezati na tri kore.Prvu koru malo namočiti sa nesquk-om(malo jačeg okusa),filati kremu, posuti malo mljevenih lješnjaka i napolitanki, te ponoviti postupak sve do gornje kore.

Sa ostatkom kreme premažite tortu okolo i dekorirati je sa čokoladom.

Autor : Sandra Ješić