Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Bolonjez sos

Komplikovanost

Vrijeme kuhanja:

10min

Vrijeme pripreme:

10min

Ukupno trajanje:

20min

Sastojci:

- 1 kg goveđeg mljevenog mesa

- 300 g ljutike

- 1 kašika soli

- 2 prstohvata paprike

- 4 lovorova lista

- 3 grančice svježeg ili 1 kašika suhog origana

-1 kašika ulja

-1 kašika crvene paprike

-1 dcl paradajz sosa

-2 dcl crnog vina

-3 dcl temeljca

Priprema:

1. Odaberite DIY funkciju i postavite na 45 minuta. Temperatura do 120°C.

2. Dodajte kašiku ulja u multifunkcionalni lonac i dinstajte luk. Gotovo neprestano miješajte da ne zagori.

3. Dodajte mljeveno meso i kuhajte miješajući oko 10 minuta. Zatim dodajte začine, vino, temeljac za supu i sos od paradajza. 4. Kuhajte uz povremeno miješanje dok ne dobijete bogat, gust umak.

Autor : Delimano