Bolonjez sos
Komplikovanost
Vrijeme kuhanja:
10min
Vrijeme pripreme:
10min
Ukupno trajanje:
20min
- Sastojci:
-
- 1 kg goveđeg mljevenog mesa
- 300 g ljutike
- 1 kašika soli
- 2 prstohvata paprike
- 4 lovorova lista
- 3 grančice svježeg ili 1 kašika suhog origana
-1 kašika ulja
-1 kašika crvene paprike
-1 dcl paradajz sosa
-2 dcl crnog vina
-3 dcl temeljca
- Priprema:
-
1. Odaberite DIY funkciju i postavite na 45 minuta. Temperatura do 120°C.
2. Dodajte kašiku ulja u multifunkcionalni lonac i dinstajte luk. Gotovo neprestano miješajte da ne zagori.
3. Dodajte mljeveno meso i kuhajte miješajući oko 10 minuta. Zatim dodajte začine, vino, temeljac za supu i sos od paradajza. 4. Kuhajte uz povremeno miješanje dok ne dobijete bogat, gust umak.