Blini s dimljenim lososom
Vrijeme pripreme:
20 minuta ili manje
Ukupno trajanje:
20 minuta ili manje
- Sastojci:
-
- 70 g brašna
- 40 g heljdinog brašna
- 1 kašika šećera
- ¼ kašike praška za pecivo
- ¼ kašike soli
- 2 jaja, odvojeni žumanjci od bjelanjaka
- 125 ml mlijeka
- 50 g maslaca, rastopljenog
- 125 ml kiselog vrhnja
- malo soli
- svježe mljeveni papar
- vezica svježeg vlasca ili kopra, nasjeckanog
- 220 g dimljenog lososa
- Priprema:
-
Poslužite kao međuobrok, koktel, marendu ili kao prilog osvježavajućoj salati uz ručak - u svakom slučaju ovo jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim ...
1. Pomiješajte u zdjeli obje vrste brašna, šećer, sol i prašak za pecivo. U drugoj zdjeli razmutite žumanjke s mlijekom i umiješajte u brašno.
2. Istucite mikserom bjelanjke u snijeg i dodajte u prvu smjesu. Dodajte maslac i miješajte dok smjesa ne postane homogena.
3. Premažite Delimano® Ceramica tavu za pečenje rastopljenim maslacem i zagrijte (toplinski senzor na ručki će pocrveniti) na peći. Stavite po 1,5 žlicu smjese za bline na tavu, s razmacima od nekoliko centimetara.
4. Pecite dok se na gornjoj strani ne pojave mjehurići, oko 1-2 minute, okrenite i pecite još minutu s druge strane. Premažite tavu maslacem nakon svake „ture“.
5. Za posluživanje pomiješajte vrhnje, sol, papar i vlasac. Stavite po žličicu vrhnja na svaki blini i završite tankom kriškom lososa.