Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Blini s dimljenim lososom

Vrijeme pripreme:

20 minuta ili manje

Ukupno trajanje:

20 minuta ili manje

Sastojci:
  • 70 g brašna
  • 40 g heljdinog brašna
  • 1 kašika šećera
  • ¼ kašike praška za pecivo
  • ¼ kašike soli
  • 2 jaja, odvojeni žumanjci od bjelanjaka
  • 125 ml mlijeka
  • 50 g maslaca, rastopljenog
  • 125 ml kiselog vrhnja
  • malo soli
  • svježe mljeveni papar
  • vezica svježeg vlasca ili kopra, nasjeckanog
  • 220 g dimljenog lososa

 

Priprema:

Poslužite kao međuobrok, koktel, marendu ili kao prilog osvježavajućoj salati uz ručak - u svakom slučaju ovo jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim ...

1. Pomiješajte u zdjeli obje vrste brašna, šećer, sol i prašak za pecivo. U drugoj zdjeli razmutite žumanjke s mlijekom i umiješajte u brašno.

2. Istucite mikserom bjelanjke u snijeg i dodajte u prvu smjesu. Dodajte maslac i miješajte dok smjesa ne postane homogena.

3. Premažite Delimano® Ceramica tavu za pečenje rastopljenim maslacem i zagrijte (toplinski senzor na ručki će pocrveniti) na peći. Stavite po 1,5 žlicu smjese za bline na tavu, s razmacima od nekoliko centimetara.

4. Pecite dok se na gornjoj strani ne pojave mjehurići, oko 1-2 minute, okrenite i pecite još minutu s druge strane. Premažite tavu maslacem nakon svake „ture“.

5. Za posluživanje pomiješajte vrhnje, sol, papar i vlasac. Stavite po žličicu vrhnja na svaki blini i završite tankom kriškom lososa.

Autor :