Zapečeno povrće
Vrijeme pripreme:
20 minuta ili manje
Ukupno trajanje:
20 minuta ili manje
- Sastojci:
-
- 200 g tjestenine
- 2 jajeta
- 100 g dimljenog sira
- 2 tikvice
- 2 luka
- 4-5 paprika
- 1 patlidžan
- 10-ak češnjeva bijelog luka
- 100 g ribanog sira
- 0,5 dl maslinovog ulja
- mrvice hljeba
- peršunov list
- so i biber
- vegeta
- Priprema:
-
Tjesteninu skuhati tako da bude 'al dente' i ocijediti. Jaja umutiti i začiniti solju i biberom. Dimljeni sir izrendati pa pomiješati sa umućenim jajima i ocijeđenom tjesteninom.
Ovu smjesu složiti na dno prethodno uljem premazane tepsije koju smo posuli mrvicama hljeba.
Svo povrće očistiti i tanko nasjeći, pa prepržiti na maslinovom ulju, začiniti vegetom, sitno sjeckanim bijelim lukom i peršunovim listom te rasporediti na podlozi od kuhane tjestenine. Posuti rendanim sirom i zapeći u pećnici oko pola sata na oko 180 stepeni.