Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Zapečeno povrće

Vrijeme pripreme:

20 minuta ili manje

Ukupno trajanje:

20 minuta ili manje

Sastojci:
  • 200 g tjestenine
  • 2 jajeta
  • 100 g dimljenog sira
  • 2 tikvice
  • 2 luka
  • 4-5 paprika
  • 1 patlidžan
  • 10-ak češnjeva bijelog luka
  • 100 g ribanog sira
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • mrvice hljeba
  • peršunov list
  • so i biber
  • vegeta
Priprema:

Tjesteninu skuhati tako da bude 'al dente' i ocijediti. Jaja umutiti i začiniti solju i biberom. Dimljeni sir izrendati pa pomiješati sa umućenim jajima i ocijeđenom tjesteninom.

Ovu smjesu složiti na dno prethodno uljem premazane tepsije koju smo posuli mrvicama hljeba.

Svo povrće očistiti i tanko nasjeći, pa prepržiti na maslinovom ulju, začiniti vegetom, sitno sjeckanim bijelim lukom i peršunovim listom te rasporediti na podlozi od kuhane tjestenine. Posuti rendanim sirom i zapeći u pećnici oko pola sata na oko 180 stepeni.

Autor : Vjeko