Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj
  • 15-dnevno pravo na povrat proizvoda
  • Plaćanje na rate
  • 100% sigurna kupovina

Umak od češnjaka

Umak od češnjaka
Vrijeme pripreme : 20 minuta ili manje
Ukupno vrijeme : 20 minuta ili manje
Sastojci:

Glavice češnjaka odvojiti na režnjeve i staviti ih u malu tepsiju preliti maslinovim uljem pa peći neoguljene u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva oko 20-30 min dok ne omekša. Ostaviti da se malo prohladi i onda ih istisnuti pa viljuškom izdrobiti u pire.

Pomješati u zdjeli majonezu, mileram, jogurt i senf pa im dodati pire od češnjaka. Začiniti solju i paprom.

Ili češnjak odmah oguliti pa ga lagano sotirati u maslinovom ulju i ispasirati da se skrati proces pripreme. Ovim umakom preliti kuhana jaja na podlozi od zelene salate.

Priprema:
  • 2 glavice češnjaka
  • 1/2 dl maslinovog ulja
  • 2 dl milerama
  • 1 žlica majoneze i 1 mala žličica senfa
  • 2 žlice jogurta
  • 10-ak kuhanih jaja
  • 1 glavica zelene salate
  • sol i papar

Autor : Vjeko