Torta od tikve
Vrijeme pripreme:
do 45 minuta
Ukupno trajanje:
do 45 minuta
- Sastojci:
-
- 300 g pečene tikve
- 1 l slatkog vrhnja
- 100 g meda
- vanili šećer
- biskvit za tortu
- 1 dl soka tikve
- rum
- cimet
- Priprema:
-
Tikvu isjeći na kriške, očistiti od sjemenki, staviti u tepsiju sa malo vode pa ispeći u pećnici na oko 200 C 40-ak minuta.
Kada omekša izvaditi iz pećnice, ohladiti pa odvojiti pečeno meso od kore, te ga izmiksati štapnim mikserom. Umutiti pola litre slatkog vrhnja, dodati mu med, izgnječenu pečenu tikvu, cimet i vanilin šećer.
Biskvit poprskati sokom svježe tikve i rumom pa premazati kremom od tikve i to ponoviti onoliko puta koliko biskvita imamo. Tortu dekoriramo bijelim tučenim slatkim vrhnjem.