Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Torta od tikve

Vrijeme pripreme:

do 45 minuta

Ukupno trajanje:

do 45 minuta

Sastojci:
  • 300 g pečene tikve
  • 1 l slatkog vrhnja
  • 100 g meda
  • vanili šećer
  • biskvit za tortu
  • 1 dl soka tikve
  • rum
  • cimet
Priprema:

Tikvu isjeći na kriške, očistiti od sjemenki, staviti u tepsiju sa malo vode pa ispeći u pećnici na oko 200 C 40-ak minuta.

Kada omekša izvaditi iz pećnice, ohladiti pa odvojiti pečeno meso od kore, te ga izmiksati štapnim mikserom. Umutiti pola litre slatkog vrhnja, dodati mu med, izgnječenu pečenu tikvu, cimet i vanilin šećer.

Biskvit poprskati sokom svježe tikve i rumom pa premazati kremom od tikve i to ponoviti onoliko puta koliko biskvita imamo. Tortu dekoriramo bijelim tučenim slatkim vrhnjem.

Autor :