Šiš ćevap
Vrijeme pripreme:
do 45 minuta
Ukupno trajanje:
do 45 minuta
- Sastojci:
-
- 500-600gr teletine
- 2-3veće glavice luka
- 4 veće mrkve
- aleva paprika
- bosiljak
- lovorov list
- so, biber, vegeta
- ulje
- Priprema:
-
1. Teletinu oprati i izrezati na sitne komadiće.
2. Mrkvu i luk takodjer oprati te isjeckati.
3. Na čačkalice naizmjenično redati red mesa, red povrća i tako sve dok se sav materijal ne utroši….
4. Ostatak povrća staviti na dno šerpe, dodati ulje, lagano propržiti te složiti ćevapčiće.
5. Dodati začine, te poklopiti šerpu i kuhati na laganoj vatri. Po potrebi dodavati vode.
6. Po želji uz ovo poslužiti prilog pire krompir, a i ne mora….
7. Šiš ćevap je još ljepši i ukusniji ako se kuha u zemljanoj posudi.