Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Rižoto

Vrijeme pripreme : 20 minuta ili manje
Total time : 20 minuta ili manje
Sastojci:
  • 200ml maslinovog ulja
  • 60g maslaca
  • 100gr riže
  • 1 čehna bijelog luka
  • ½ luk
  • 125ml Prosecco sosa
  • 75g šunke
  • 2 šolje biljnog temeljca
  • prstohvat bibera
  • prstohvat soli
  • 40g parmezana

 

Priprema:

1. U šerpu dodajte vodu i puter. Zatim, dodajte rižu i promiješajte.

2. Dodajte luk i Prosecco sos, a nakon toga šunku i 1 dl biljnog temeljca, promiješajte. Začinite i dodajte ostatak maslaca.

3. Dodajte 1 dl preostalog temeljca i promješajte. Još 10gr putera dodajte u mješavinu.

4. Servirajte sa naribanim parmezanom.

Autor : Delimano