Piletina u senfu s karfiolom
Vrijeme pripreme:
20 minuta ili manje
Ukupno trajanje:
20 minuta ili manje
- Sastojci:
-
- Pile
- Crveni luk
- Bijeli luk
- Karfiol
- Maslac
- Prezla
- Majoneza i senf
- Sitno sjeckani peršunov list
- Sol i biber
- Vegeta
- Priprema:
-
1. Pile isjecite na komade, te ga premažite sa vegetom i pržite sa svih strana na grill tavi.
2. Na maslacu dinstajte sitno sjeckani luk i bijeli luk, te mu dodajte prezlu.
3. U posebnoj posudi izmješajte senf i majonezu.
4. Glavicu karfiola razdvojite na cvijetove i skuhajte u slanoj vodi.
5. Grillanu pietinu premažite s mješavinom senfa i majoneze te poređajte u vatrostalnu posudu koju ste prethodno namazali s maslacem.
6. Kuhan karfiol poredajte oko piletine i sve pospite s mješavinom prezle i luka.
7. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180° oko 30 minuta dok se ne stvori hrskava kora.