Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Paparot - čorba od špinata

Vrijeme pripreme:

do 45 minuta

Ukupno trajanje:

do 45 minuta

Sastojci:

Za čorbu:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kg pilećih krilaca
  • 3 sjeckane mrkve
  • 2 isjeckana crna luka
  • 4 struke celera s listovima
  • 2 kašike koncentrata paradajza
  • 1 kašika crnog bibera u zrnu
  • peršun - 2 l vode

Za supu:

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 čehna bijelog luka, oljuštenog i sitno isjeckanog
  • 1 kg špinata, sitno isjeckanog
  • so i biber
  • 2 l pileće čorbe
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 40 g brašna

 

Priprema:

1. Prvo napravite supu. Zagrijte maslinovo ulje u Delimano® Ceramica Woku (dok senzor za temperaturu na dršci ne pocrveni).

2. Dodajte krilca i pržite ih sa svih strana dok ne dobiju zlatnu boju. Sklonite piletinu i stavite je sa strane.

3. Dodajte mrkvu, crni luk i celer i pecite dok i oni ne omekšaju i ne dobiju zlatnu boju.

3. Vratite meso u šerpu i dodajte 2 l vode, koncentrat paradajza, biber i peršun i lagano miješajte. Kada skoro proključa, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka oko 45 minuta, dok se napola ne skuha.

4. Povremeno otklonite pjenu i mast koja se skuplja na površini. Sklonite s vatre i procjedite.

5. Zagrijte maslinovo ulje u Delimano® Ceramica šerpi sa dugačkom drškom. Dodajte bijeli luk i pržite dok ne omekša, oko 5 minuta.

6. Dodajte špinat, pržite još 2 minuta i dodajte čorbu. Neka proključa, a potom smanjite temperaturu.

7. Pomiješajte brašno i kukuruzno brašno u posebnoj činiji. Dodajte šolju vrele čorbe i neprestano mješajte.

8. Sipajte smjesu u činiju sa špinatom i kuhajte 10 minuta. Začinite solju i biberom i poslužite.

Autor :