Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Moja Schwarzwald torta

Vrijeme pripreme:

više od 1 sata

Ukupno trajanje:

više od 1 sata

Sastojci:
  • 100 gr čokolade za kuhanje
  • 150 gr omekšanog maslaca
  • 150 gr šećera
  • 4 jaja
  • po 1 kom vanilin šećera i praška za pecivo
  • po 50 gr mljevenih badema,gustina,mrvica i glatkog brašna
  • Za nadjev:
  • 4 žlice višnjevače
  • 500 gr višanja
  • 5 listića želatine ili 1 vrećica želatine u prahu
  • 2 žlice limunovog soka
  • 600 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera
Priprema:

Naribati čokoladu za 2 žlice,ostatak otopiti. Čokoladu ohladiti na radnu temperaturu. Maslac izmiksati sa obje vrste šećera da se zapjeni. Suhe sastojke,brašno,gustin,bad em,pecilni prašak i mrvice pomiješati. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg. Maslacu primiješajte žutanjke, ohlađenu ali tekuću čokoladu,smjesu brašna,te čvrsti snijeg od bjelanjaka. Gotovi biskvit izručiti u namašten kalup koji smo obložili sa masnim papirom. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjevam,i peći tortu na donjoj prečki oko 45 minuta. Biskvit ohladiti oko 3 sata Pečeni ohlađeni biskvit prerezati na vodoravno na dva djela. Namočiti želatinu i ovisno koju koristite,postupati po uputama. Očišćene višnje kuhati oko 7 minuta s limunovim sokom i 1/8 l vode.Ocijedite ih i odvojite 12 ljepših komada za dekoraciju(može i svježe). Istucite slatko vrhnje u šlag sa šećerom. Želatinu dodavati pažljivo. U otopljenu želatinu staviti 1 žlicu šlaga,dobro promiješati i onda sve skupa istresti u šlag,tako neće ostati grudice. Biskvit poškropiti sa višnjevačom,staviti tanki sloj šlaga,po njemu posložiti višnje i ponovno prekriti sa šlagom.Sa slijedećim redom biskvita ponoviti postupak. Ostaviti šlaga za dekoraciju. Dobro ohlađenu tortu ukrasiti sa šlagom,višnjama i naribanim komadićima čokolade.

Autor : Marijana Šimić