Moja Schwarzwald torta
Vrijeme pripreme:
više od 1 sata
Ukupno trajanje:
više od 1 sata
- Sastojci:
-
- 100 gr čokolade za kuhanje
- 150 gr omekšanog maslaca
- 150 gr šećera
- 4 jaja
- po 1 kom vanilin šećera i praška za pecivo
- po 50 gr mljevenih badema,gustina,mrvica i glatkog brašna
- Za nadjev:
- 4 žlice višnjevače
- 500 gr višanja
- 5 listića želatine ili 1 vrećica želatine u prahu
- 2 žlice limunovog soka
- 600 ml slatkog vrhnja
- 2 žlice šećera
- Priprema:
-
Naribati čokoladu za 2 žlice,ostatak otopiti. Čokoladu ohladiti na radnu temperaturu. Maslac izmiksati sa obje vrste šećera da se zapjeni. Suhe sastojke,brašno,gustin,bad em,pecilni prašak i mrvice pomiješati. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg. Maslacu primiješajte žutanjke, ohlađenu ali tekuću čokoladu,smjesu brašna,te čvrsti snijeg od bjelanjaka. Gotovi biskvit izručiti u namašten kalup koji smo obložili sa masnim papirom. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjevam,i peći tortu na donjoj prečki oko 45 minuta. Biskvit ohladiti oko 3 sata Pečeni ohlađeni biskvit prerezati na vodoravno na dva djela. Namočiti želatinu i ovisno koju koristite,postupati po uputama. Očišćene višnje kuhati oko 7 minuta s limunovim sokom i 1/8 l vode.Ocijedite ih i odvojite 12 ljepših komada za dekoraciju(može i svježe). Istucite slatko vrhnje u šlag sa šećerom. Želatinu dodavati pažljivo. U otopljenu želatinu staviti 1 žlicu šlaga,dobro promiješati i onda sve skupa istresti u šlag,tako neće ostati grudice. Biskvit poškropiti sa višnjevačom,staviti tanki sloj šlaga,po njemu posložiti višnje i ponovno prekriti sa šlagom.Sa slijedećim redom biskvita ponoviti postupak. Ostaviti šlaga za dekoraciju. Dobro ohlađenu tortu ukrasiti sa šlagom,višnjama i naribanim komadićima čokolade.