Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Kobasice sa pireom od krompira i graha

Vrijeme kuhanja:

15 min

Vrijeme pripreme:

10 min

Ukupno trajanje:

25 min

Sastojci:
  • 4 kobasice
  • 800 g krompira
  • 300 g skuhanog smeđeg graha
  • Sol i biber
  • Bijeli luk
  • Pola glavice isjeckanog luka
  • Masnije suho meso
Priprema:
  1. Ogulite krompir i skuhajte ga u slanoj vodi.
  2. Također skuhajte i smeđi grah.
  3. Kad je gotovo, prospite vodu i izmješajte grah sa krompirom i malo tečnosti.
  4. Ispasirajte sve zajedno.
  5. Dodajte biber.
  6. Zagrijte biljno ulje i propržite crni luk dok ne porumeni, zatim dodajte bijeli luk i suho meso pa sve to sipajte preko pasiranog graha i krompira.
  7. Još malo ispasirajte sve to dok se lijepo ne sjedini.
  8. Ako je suviše gusto, dodajte malo vode u kojoj ste kuhali krompir.
  9. Kobasice ispržite i poslužite.

Autor : Delimano