Kobasice sa pireom od krompira i graha
Vrijeme kuhanja:
15 min
Vrijeme pripreme:
10 min
Ukupno trajanje:
25 min
- Sastojci:
-
- 4 kobasice
- 800 g krompira
- 300 g skuhanog smeđeg graha
- Sol i biber
- Bijeli luk
- Pola glavice isjeckanog luka
- Masnije suho meso
- Priprema:
-
- Ogulite krompir i skuhajte ga u slanoj vodi.
- Također skuhajte i smeđi grah.
- Kad je gotovo, prospite vodu i izmješajte grah sa krompirom i malo tečnosti.
- Ispasirajte sve zajedno.
- Dodajte biber.
- Zagrijte biljno ulje i propržite crni luk dok ne porumeni, zatim dodajte bijeli luk i suho meso pa sve to sipajte preko pasiranog graha i krompira.
- Još malo ispasirajte sve to dok se lijepo ne sjedini.
- Ako je suviše gusto, dodajte malo vode u kojoj ste kuhali krompir.
- Kobasice ispržite i poslužite.