Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Kesten pire sa rumom

Vrijeme kuhanja:

15 min

Vrijeme pripreme:

10 min

Ukupno trajanje:

25 min

Sastojci:
  • 5 ml mlijeka
  • 50 g alpske slatke pavlake
  • 450 g kesten pirea
  • 4 lista želatina
  • 300 g bijele čokolade
  • 250 g maskarpone sira
  • 0,5 l slatke pavlake
  • 0,2 dl ruma
Priprema:
  1. Za pripremu kesten pjene, prvo 4 lista želatina potopite u hladnu vodu.
  2. Sačekajte dok ne nabreknu.
  3. U međuvremenu zagrijte mlijeko i slatku pavlaku na niskoj temperaturi.
  4. Kada se ugriju (pažljivo zagrijte da ne biste pregrijali), dodajte bijelu čokoladu, promiješajte i dodajte želatin.
  5. Temperatura je još uvijek niska, dovoljna da se čokolada otopi.
  6. Kada smjesa postane glatka, umutite u nju i kesten pire i dodajte maskarpone sir.
  7. Umutite slatku pavlaku i dodajte malo ruma.
  8. Kada se dobro umuti, dodajte tako umućeno u kesten pire.

Autor : Delimano