Kesten pire sa rumom
Vrijeme kuhanja:
15 min
Vrijeme pripreme:
10 min
Ukupno trajanje:
25 min
- Sastojci:
-
- 5 ml mlijeka
- 50 g alpske slatke pavlake
- 450 g kesten pirea
- 4 lista želatina
- 300 g bijele čokolade
- 250 g maskarpone sira
- 0,5 l slatke pavlake
- 0,2 dl ruma
- Priprema:
-
- Za pripremu kesten pjene, prvo 4 lista želatina potopite u hladnu vodu.
- Sačekajte dok ne nabreknu.
- U međuvremenu zagrijte mlijeko i slatku pavlaku na niskoj temperaturi.
- Kada se ugriju (pažljivo zagrijte da ne biste pregrijali), dodajte bijelu čokoladu, promiješajte i dodajte želatin.
- Temperatura je još uvijek niska, dovoljna da se čokolada otopi.
- Kada smjesa postane glatka, umutite u nju i kesten pire i dodajte maskarpone sir.
- Umutite slatku pavlaku i dodajte malo ruma.
- Kada se dobro umuti, dodajte tako umućeno u kesten pire.