Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Janjeći kotleti na grčki način

Vrijeme pripreme:

20 minuta ili manje

Ukupno trajanje:

20 minuta ili manje

Sastojci:
  • 2,5 kašike maslinovog ulja
  • 2 čehna bijelog luka, nasjeckanog
  • 1 kašika sušenog origana
  • ¼ kašike pimenta, mljevenog
  • ¼ kašike cimeta
  • 1 kg janjećih kotleta, debljine 2 cm
  • 500 g mladog špinata
  • 125 ml punomasnog čvrstog jogurta
  • 1 vezica svježeg kopra, nasjeckanog
  • ½ kašike limunovog soka
Priprema:
Grčki specijalitet u kombinaciji sa špinatom kao prilog

1. Zagrijte (senzor za toplotu na ručki će pocrveniti) Delimano® Ceramica tavu za pečenje.

2. Pomiješajte 1,5 kašike maslinovog ulja, bijelog luka, origano, cimet, piment, so i biber. Natrljajte tom smjesom kotlete.

3. Pecite ih na tavi oko 3 minute sa svake strane.

4. U Delimano® Ceramica tavi za pečenje zagrijte (senzor za toplotu na ručki će pocrveniti) par kapi ulja i dodajte špinat.

5. Miješajte dok špinat ne promijeni boju i tekućina koju je pustio ne ispari. Posolite.

6. Dobro ocijedite špinat i dodajte mu jogurt, kopar i limunov sok.

7. Vratite sve u tavu i lagano zagrijte, pazeći da ne zavrije.

Autor : Delimano