Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Gratinirani poriluk

Vrijeme pripreme:

20 minuta ili manje

Ukupno trajanje:

20 minuta ili manje

Sastojci:
  • 100 g suhog mesa
  • maslac
  • 4 poriluka
  • 8 kuhanih jaja
  • papar
  • Vegeta
  • 100 g brašna
  • mlijeko
  • maslac
  • 250 g ribanog sira
Priprema:

1. Na malo ulja popržiti suho meso i dodati na kolutiće sječeni poriluk pa pirjati 5 min i začiniti paprom i vegetom.

2. Kada omekša rasporediti na dno tepsije pa na njega poredati kuhana jaja sječena na ploške.

3. Napraviti bešamel i u njega umiješati pola ribanog sira.

4. Bešamel preliti preko poriluka i posuti ostatkom ribanog sira te peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stepeni oko 15 min.

Autor : Vjeko