Delimano Pizza sa sudžukom i kajmakom
Vrijeme pripreme:
do 45 minuta
Ukupno trajanje:
do 45 minuta
- Sastojci:
-
Za tijesto:
- 2 šolje brašna
- 1 šolja jogurta ili kiselog vrhnja
- pola praška za pecivo
- kašičica soli
- ulje
Za nadjev:
- bosanski sudžuk
- origano
- kečap
- kukuruz šećerac
- kajmak
- Priprema:
-
1. Pomiješajte brašno,pola vrećice praška za pecivo,so,jogurt ili kiselo vrhnje.Ako želite možete dodati malo ulja.
2. Zamijesite tijesto,pa ga razvaljajte.Stavite na pouljenu okruglu tepsiju ili lim.
3. Namažite kečap i poredajte sudžuk isječen na kolutove i pecite oko 15 minuta na 220 stepeni.
4. Pred sami kraj pospite kukuruz.Izvadite iz rerne,pospite origanom i kajmakom.
5. Zbog praška za pecivo i jogurta /kiselog vrhnja tijesto ne treba stajati,pa pizzu možete pripremiti odmah!