Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Delimano Pizza sa sudžukom i kajmakom

Vrijeme pripreme:

do 45 minuta

Ukupno trajanje:

do 45 minuta

Sastojci:

Za tijesto:

  • 2 šolje brašna
  • 1 šolja jogurta ili kiselog vrhnja
  • pola praška za pecivo
  • kašičica soli
  • ulje

Za nadjev:

  • bosanski sudžuk
  • origano
  • kečap
  • kukuruz šećerac
  • kajmak
Priprema:

1. Pomiješajte brašno,pola vrećice praška za pecivo,so,jogurt ili kiselo vrhnje.Ako želite možete dodati malo ulja.

2. Zamijesite tijesto,pa ga razvaljajte.Stavite na pouljenu okruglu tepsiju ili lim.

3. Namažite kečap i poredajte sudžuk isječen na kolutove i pecite oko 15 minuta na 220 stepeni.

4. Pred sami kraj pospite kukuruz.Izvadite iz rerne,pospite origanom i kajmakom.

5. Zbog praška za pecivo i jogurta /kiselog vrhnja tijesto ne treba stajati,pa pizzu možete pripremiti odmah!

Autor : Melisa Alagic