Čokoladne profiterole
Vrijeme pripreme:
do 45 minuta
Ukupno trajanje:
do 45 minuta
- Sastojci:
-
- 1 šolja vode
- prstohvat soli
- 100g. maslaca
- 1 šolja brašna
- 5 jaja
- 1/2 L mlijeka
- 1 čokoladni puding
- 300 g. mliječne čokolade
- Priprema:
-
Priprema tijesta:
1. U šerpu za umake dodajte šolju vode, prstohvat soli i 100g. maslaca. Neka proključa. Zatim, dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete ujednačeno tijesto.
2. U potpunosti pustite da se tijesto ohladi. Jedno po jedno jaje lagano umutite u tijesto.
3. Kašikom formirajte male loptice i stavite ih u pomašćen pleh. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 205°C, oko 12 minuta.
Priprema fila:
1. Za kremu umutite puding sa 350ml hladnog mlijeka i miješajte dok ne zgusne. Profiterole napunite kašikom ili špricom.
2. Prelijte ih otopljenoom čokoladom i servirajte.