Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Čokoladne profiterole

Vrijeme pripreme:

do 45 minuta

Ukupno trajanje:

do 45 minuta

Sastojci:
  • 1 šolja vode
  • prstohvat soli
  • 100g. maslaca
  • 1 šolja brašna
  • 5 jaja
  • 1/2 L mlijeka
  • 1 čokoladni puding
  • 300 g. mliječne čokolade
Priprema:

Priprema tijesta:

1. U šerpu za umake dodajte šolju vode, prstohvat soli i 100g. maslaca. Neka proključa. Zatim, dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete ujednačeno tijesto.

2. U potpunosti pustite da se tijesto ohladi. Jedno po jedno jaje lagano umutite u tijesto.

3. Kašikom formirajte male loptice i stavite ih u pomašćen pleh. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 205°C, oko 12 minuta.

Priprema fila:

1. Za kremu umutite puding sa 350ml hladnog mlijeka i miješajte dok ne zgusne. Profiterole napunite kašikom ili špricom.

2. Prelijte ih otopljenoom čokoladom i servirajte.

 

Autor : Delimano