Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Baba Ganoush

Vrijeme pripreme:

20 minuta ili manje

Ukupno trajanje:

20 minuta ili manje

Sastojci:
  • 1 pečeni patlidžan (vidjeti uputstvo za pripremu)
  • 1 čehno bijelog luka
  • 2 kašike tahinija
  • 1 ½ kašika soka od limuna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika vode
  • ½ kašike soli
  • prstohvat crvene paprike
  • prstohvat kima
  • 1 svežanj peršuna
Priprema:
  1. Zagrijte rernu na 175°C. Napravite male proreze po kori patlidžana i ubacite sitno narezane komadiće bijelog luka u iste. Poradajte patlidžane na tepsiju i pecite u rerni dok patlidžan ne postane potpuno mekan.
  2. Kada se ohladi, izvadite meso patlidžana i odvojite kožicu. Sve potom stavite u visoku nutri čašu. Dodajte i sve ostale sastojke i ekstraktujte.
  3. Servirajte uz čips ili povrće. Uživajte!

Autor : Delimano