tooltip after the triger
tooltip after the triger

Imate pitanja ili jednostavno želite naručiti? Kliknite na dugme i nazvat ćemo vas.



Naš savjetnik je spreman odgovoriti na sva vaša pitanja o proizvodima i akcijama koji vas zanimaju. Molimo, kliknite na dugme niže i nazvat ćemo vas.



Ova je usluga potpuno BESPLATNA!

 Nazovi me!
x
DelimanoKliknite za BESPLATAN poziv!

Pomoć pri kupovini, savjeti i posebne ponude
033 721 061
Članci

Besplatan Delimano e-časopis!

Upišite svoju e-mail adresu i prijavite se na Delimano e-časopis.

Prijavite se

Umak od 4 vrste sira

Ovaj umak ste gotovo uvijek mogli primjetiti u jelovnicima mnogih restorana. Smatra se jednim od najukusnijih umaka koji se može koristiti u različite svrhe, međutim najčešće se koristi kao nadjev za tjesteninu. Za njegovu pripremu Vam je potrebno jako malo, kako vremena, tako i mašte.

Da biste dobili ovaj umak božanstvenog okusa potrebno Vam je:

  • Vrhnje za kuhanje
  • 100 grama Gorgonzola sira
  • 100 grama Ementaler sira
  • 100 grama Trapist sira
  • Malo pakovanje naribanog Parmezana

Na zagrijani maslac dodajte sitno sjeckanu gorgonzolu, ementaler i trapist, te mješajte sve dok se ne otopi. Otopljenoj smjesi postepeno dodajte vrhnje dok se sve ne sjedini u jednu masu. Kada umak bude kremastog oblika, lagano mu dodajte naribani parmezan i začine po želji. Preporučujemo Vam da uz ovaj umak koristite bosiljak ili origano.

Čestitamo, Vaša tjestenina će imati novi, čaroban okus, obogaćen umakom od 4 vrste sira koji se koristi u najluksuznijim restoranima širom planete.

Dobar tek!

Foto: http://www.recepti24.com