tooltip after the triger
tooltip after the triger

Imate pitanja ili jednostavno želite naručiti? Kliknite na dugme i nazvat ćemo vas.



Naš savjetnik je spreman odgovoriti na sva vaša pitanja o proizvodima i akcijama koji vas zanimaju. Molimo, kliknite na dugme niže i nazvat ćemo vas.



Ova je usluga potpuno BESPLATNA!

 Nazovi me!
x
DelimanoKliknite za BESPLATAN poziv!

Pomoć pri kupovini, savjeti i posebne ponude
033 721 061
Članci

Besplatan Delimano e-časopis!

Upišite svoju e-mail adresu i prijavite se na Delimano e-časopis.

Prijavite se

Top 7 savjeta za roštiljanje

Kako pravilno roštiljati?

Kada je ljeto u pitanju, jedna od prvih asocijacija nam je roštilj. Svi smatraju da su gril majstori, međutim oprezu nikada kraja.

Iako smatrate da meso koje servirate sa roštilja ima super okus, savjetujemo Vam da pročitate savjete koje donosimo.

Ukoliko ih usvojite, meso će imati još bolji okus i Vaše sposobnosti će porasti još više.

Također, uz pomoć njih i oni neiskusniji mogu naučiti dosta toga, kako bi osobe kojima servirate svoje delikatese naprosto polizali svoje prste.

  1. Roštilj neka uvijek bude čist

Hrana se lijepi za prljav roštilj, stoga se uvijek pobrinite da roštilj bude čist prije nego što stavite bilo šta na njega

  1. Roštilj neka uvijek bude vlažan

Žice uvijek dobro premažite, čime možete spriječiti da se hrana ne lijepi i izgori u procesu pripreme.

  1. Roštilj uvijek dobro zagrijte

Ne žurite. Niko ne želi da mu se servira polu-pečena piletina koja izgleda kao da je zagrijana u mikrovalnoj pećnici.

  1. Pazite na temperaturu

Šporeti imaju mogućnost podešavanja temperature na nisko, serdnje ili jako zagrijavanje. Međutim kod roštilja je drugačije, stoga je potrebno da razvijete mogućnost prepoznavanja optimalne temperature za roštiljanje.

  1. Meso okrenite samo jednom

Hrana se na roštilju ne smije pomjerati mnogo i preporučuje se da se odresci i meso okrenu samo jednom.

  1. Meso ne sjeckajte dok je na roštilju

U toku pripreme, meso nikada ne sjeckajte jer će ispustiti sve sočne sokove koji se u njemu stvaraju. Rezultat mogu biti suhi i neukusni čevapi.

  1. Brinite se o sigurnosti

Oprezu nikada kraja. Stvari se mogu vrlo brzo zakomplikvati tokom vrelih ljetnih dana. Čak ni najbolji majstori roštilja nemaju mogućnost da predvide iznenadne nalete vjetra. Uvijek pri ruci imajte aparat za gašenje požara.

Izvor:www.thepostgame.com