tooltip after the triger
tooltip after the triger

Imate pitanja ili jednostavno želite naručiti? Kliknite na dugme i nazvat ćemo vas.Naš savjetnik je spreman odgovoriti na sva vaša pitanja o proizvodima i akcijama koji vas zanimaju. Molimo, kliknite na dugme niže i nazvat ćemo vas.Ova je usluga potpuno BESPLATNA!

 Nazovi me!
x
DelimanoKliknite za BESPLATAN poziv!

Pomoć pri kupovini, savjeti i posebne ponude
033 721 061
Članci

Besplatan Delimano e-časopis!

Upišite svoju e-mail adresu i prijavite se na Delimano e-časopis.

Prijavite se

Rashladite se hranom

Kada dođu vreli ljetnji dani, nije baš lako rashladiti se. Možete da osjetite olakšanje pored rashladnih uređaja ili da pripremite hladni napitak, ali vam i hrana može pomoći da se osvježite.

Pogledajte koje namirnice su odlične kada želimo da se rashladimo i lakše podnesemo vrućinu.

Krastavac

Odličan kao salata, ali i za osvježenje. Napravite odlično hladno predjelo, supu od krastavca. Pomješajte krastavce, jogurt i led.

Začinjena ljuta hrana

Namirnice poput đumbira, čili paprika i kajenskog bibera su veoma zastupljene u toplim krajevima jer vam pomažu da se rashladite.

Rotkvice

Ovo povrće daje vašoj salati osvežavajući ukus i veoma je zdravo. Rotkvice će vas rashladiti, a jelima pružiti lijep kolorit.

Paradajz

I paradajz sadrži dosta vode, a u toku toplih dana je u vrhuncu sezone, pa su i plodovi najukusniji.

Nana

Ova namirnica ima sposobnost rashlađivanja i osvežavanja, pa je možete koristiti za dekoraciju poslastica, ali i napraviti ukusan čaj od nane.

Lubenica

Pored toga što je puna vode, lubenica sadrži dosta antioksidanata. Pravi izbor kada želite da se zasladite i rashladite.