tooltip after the triger
tooltip after the triger

Imate pitanja ili jednostavno želite naručiti? Kliknite na dugme i nazvat ćemo vas.



Naš savjetnik je spreman odgovoriti na sva vaša pitanja o proizvodima i akcijama koji vas zanimaju. Molimo, kliknite na dugme niže i nazvat ćemo vas.



Ova je usluga potpuno BESPLATNA!

 Nazovi me!
x
DelimanoKliknite za BESPLATAN poziv!

Pomoć pri kupovini, savjeti i posebne ponude
033 721 061
Članci

Besplatan Delimano e-časopis!

Upišite svoju e-mail adresu i prijavite se na Delimano e-časopis.

Prijavite se

Poslastica za dijabetičare: Cappucino prutići

 

 

Sastojci

150 g cappuccino čokolade
100 g polumasnog margarina
150 g voćnog šećera
½ kašikice tekućeg sladila
3 jaja
Prstohvat soli
2 kašike espresso kafe ili crne kafe
125 g integralnog brašna
1 kašikica praška za pecivo
1 kašika kakaa, vrhom puna
100 g mješavine orašastih plodova
Za posipanje - malo kakaa i sorbitola

Priprema

Na pleh stavite papir za pečenje. Idealna veličina pleha bi bila oko 20 x 24 cm.

Razmrvite cappuccino čokoladu, dodajte margarin i rastopite na laganoj vatri.

U međuvremenu napravite kremu od voćnog šećera, tekućeg sladila, jaja, soli i kafe. Umiješajte brašno, prašak za pecivo, kakao i orašaste plodove. Tijesto stavite na pleh i izravnajte smjesu.

U prethodno zagrijanoj pećnici pecite na 175°C oko 30 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi.

Pospite sorbitolom i kakaom i izrežite 20 komada.

Izvor:www.centar-zdravlja.net