tooltip after the triger
tooltip after the triger

Imate pitanja ili jednostavno želite naručiti? Kliknite na dugme i nazvat ćemo vas.Naš savjetnik je spreman odgovoriti na sva vaša pitanja o proizvodima i akcijama koji vas zanimaju. Molimo, kliknite na dugme niže i nazvat ćemo vas.Ova je usluga potpuno BESPLATNA!

 Nazovi me!
x
DelimanoKliknite za BESPLATAN poziv!

Pomoć pri kupovini, savjeti i posebne ponude
033 721 061
Članci

Besplatan Delimano e-časopis!

Upišite svoju e-mail adresu i prijavite se na Delimano e-časopis.

Prijavite se

Odlični trikovi za Vašu kuhinju!

Untitled Document

Ogulite paradajz za tren

Mekani paradajz više vam neće predstavljati problem. Napravite vrlo mali rez na donjoj strani paradajza i stavite ga u vrelu vodu 30 – 60 sekundi. Ukoliko vam je lakše, prespite vrelu vodu preko paradajza. Brzo ga prebacite u ledeno hladnu vodu i bit ćete iznenađeni lakoćom kojo ćete skinuti kožicu s paradajza.

Upotreba ulja

Koristite neljepljivo posuđe, na kojem možete pripremati hranu s malo, ili čak bez ulja. Kad pravite umake, umjesto maslaca ili ulja stavite malo pileće juhe ili vina. 

Uklanjanje mrlje

Kisela voda može očistiti mrlje s odjeće, stolnjaka, a odstranit će i mrlje sa slavina i učiniti ih sjajnim.

Frižider

Nikada ne stavljajte toplu hranu u frižider. Hrana koja nije u potpunosti ohlađena, smanjuje temperaturu u frižideru, zbog čega mu je potrebno daleko više vremena i električne energije da se ohladi.

Pored toga, ubacivanje tople hrane u frižider može povećati temperaturu u frižideru do nivoa koji dovodi do kvarenja ostalih namirnica koje se u njemu nalaze.

Kisele namirnice

Ponekad obroci od paradajza mogu biti prekiseli za vaše goste. Upravo zbog toga, kada koristite kisele namirnice dodajte i neki neutralizator kiseline. Stavite recimo kašikicu sode bikarbone u umak. Iz istog razloga, pojedini kuhari vole da dodaju šećer, koji takođe može umanjiti kiselost paradajza u salatama.