tooltip after the triger
tooltip after the triger

Imate pitanja ili jednostavno želite naručiti? Kliknite na dugme i nazvat ćemo vas.



Naš savjetnik je spreman odgovoriti na sva vaša pitanja o proizvodima i akcijama koji vas zanimaju. Molimo, kliknite na dugme niže i nazvat ćemo vas.



Ova je usluga potpuno BESPLATNA!

 Nazovi me!
x
DelimanoKliknite za BESPLATAN poziv!

Pomoć pri kupovini, savjeti i posebne ponude
033 721 061
Članci

Besplatan Delimano e-časopis!

Upišite svoju e-mail adresu i prijavite se na Delimano e-časopis.

Prijavite se

Novi recept za mješanu salatu

Sastojci:

30 dag graha
30 dag krastavaca
30 dag luka
30 dag mrkve
30 dag paprika
30 dag celera
0,5 l jabučnog octa
2 dcl maslinovog ulja
2 velike kašikice soli
10 g papra u zrnu

Priprema:

Krastavce, mrkvu i celer izrezati na kockice. Izrezane krastavce posoliti i držati 30 minuta da se cijede.
Papriku zapeći na vreloj plati, odstraniti kožicu i sjeme, te izrezati na rezance.
Luk očistiti, odstraniti ljusku i ostaviti ga cijelog.

U litru vode dodati 0,5 l octa i u ključalu otopinu dodavati povrće. Kuhati 3 do 5 minuta. Ocijediti ga i posoliti.

Povrće pojedinačno redati u tegle dodajući zrna bibera. Jabučni ocat prokuhati s maslinovim uljem dodajući malu kašikicu soli. Rashlađenim mlakim octom preliti povrće. Kada se tegla ohladi zatvoriti je.