tooltip after the triger
tooltip after the triger

Imate pitanja ili jednostavno želite naručiti? Kliknite na dugme i nazvat ćemo vas.



Naš savjetnik je spreman odgovoriti na sva vaša pitanja o proizvodima i akcijama koji vas zanimaju. Molimo, kliknite na dugme niže i nazvat ćemo vas.



Ova je usluga potpuno BESPLATNA!

 Nazovi me!
x
DelimanoKliknite za BESPLATAN poziv!

Pomoć pri kupovini, savjeti i posebne ponude
033 721 061
Članci

Besplatan Delimano e-časopis!

Upišite svoju e-mail adresu i prijavite se na Delimano e-časopis.

Prijavite se

Neobični kuhinjski trikovi

Donosimo vam nekoliko trikova koji će vam pomoći da u kuhinji budete brži i efikasniji.

1. Najlon čarape

Odjevni predmet koji svaka žena posjeduje, a velika im je mana ta što imaju relativno kratak rok trajanja te nakon što se poderu, prestaje njihova prvobitna svrha. Međutim u kuhinji mogu biti i tada upotrebljive. Idealne su za čuvanje crvenog luka i češnjaka. Jednostavno povrće nanižete u čarapu i između svakog komada zavežete čvor kako se međusobno ne bi dodirivali i na taj ste način dobili funkcionalan način skladištenja lukovica.

2. Plastična boca od ketchupa

Proces pečenja palačinki možete si maksimalno olakšati tako da smjesu zamiješate u plastičnoj boci ketchupa. U iskorištenu i dobro opranu plastičnu bocu (koju biste inače bacili) samo ulijte smjesu i dobili ste idealnoga saveznika za savršeno doziranje pri pečenju palačinki, bez prljanja dodatnih posuda i radnih površina.

3. Espresso aparat

Da bi vaša kajgana ili omlet postali što primamljiviji izgledom i okusom, dovoljno je da potrebne sastojke pomiješate u kompaktnu smjesu, te ju stavite pod mlaz vrućeg zraka na aparatu za espresso kafu. Sastojci će biti idealno zamiješani i pjenasti, što će uvelike pomoći da omiljeni doručak bude savršen.

4. PET ambalaža

Sljedeći trik je od velike koristi posebno ljeti. Pomoću plastične boce se vrlo jednostavno možemo riješiti vinskih mušica. Otprilike na gornjem dijelu etikete, po širini odrežete vrh boce tako da napravite lijevak, koji okrenete naopačke u samu bocu i pričvrstite rubove sa ljepljivom trakom. Ulijete u bocu malo soka ili octa i dobili ste klopku za male napasti.

5. Ljuska od pistacija

Ukusne grickalice znaju zadati glavobolju zbog ponekog ploda čija ljuska nema dovoljno veliki procijep da bi mogli nesmetano uživati u ukusnom plodu koji skriva. Najjednostavniji način rješenja ovog problema, a da pri tom ne polomimo nokte, jest da polovicu druge ljuske, koju jednostavno uguramo i u najmanji otvor neotvorenog pistacija, zaokrenemo kao ključem u bravi i plod je spreman za konzumaciju.

6. Odvajanje bjelanjka od žutanjka

Prilikom odvajanja žumanjaka od bjelanjaka, sigurno vam se bezbroj puta dogodilo da komadić ljuske završi u bjelanjku. Proces hvatanja istog, bilo prstima ili žličicom, se uvijek čini da predugo traje. Da biste si olakšali i skratili muke, sljedeći puta samo stavite prst pod mlaz vode i komadić ljuske ćete bez problema na brzinu izvaditi van.

7. Kristalizirani med

Često se dogodi da se med u tegli nakon nekog vremena stvrdne i kristalizira. Način na koji ćete ga vratiti u prvobitno stanje jest da teglu na 15 minuta uronite u vodu koju ste prokuhali i zatim pustili na 5 minuta da se ohladi.

8. Grudice smeđeg šećera

Smeđi šećer tokom vremena izgubi na vlažnosti te se stvrdne, tj. nastanu grudice u posudi u kojoj je čuvan. Da biste se istih i riješili jednostavno stavite posudu sa šećerom u mikrovalnu zajedno sa šalicom vode i pustite da se sve zgrije na najvećoj jačini kroz tri minute. Ili ih se možete riješiti na još jednostavniji način, a to je da šećer stavite u zdjelu koju pokrijete sa duplim slojem vlažnih papirnatih ručnika i sve to zapakirate u plastičnu ili aluminijsku foliju i pustite da odstoji preko noći.

9. Gnjecavo voće

Ponekad ne stignemo pojesti voće prije nego li postane prezrelo, te ono postane gnjecavo. Nije potrebno takvu voćku odmah bacati. Možemo je na jednostavan način 'spasiti' tako da dio koji je počeo trunuti odstranimo nožem, a ostatak zapakiramo u plastične vrećice i spremimo u zamrzivač. Ovakve voćke možete kasnije bez problema upotrijebiti za ukusni frape ili pak kao voćni nadjev za pite i kolače.

10. Ostaci vina

Ostane li vam vina, najlakši način da ga što bolje iskoristite jest da ga ulijete u plastični kalup za led i zamrznete. Na taj način neće doći do kvarenja, a za sljedeće delicije koje budete kuhali imat ćete spremno praktično 'pakiranje' vina.