tooltip after the triger
tooltip after the triger

Imate pitanja ili jednostavno želite naručiti? Kliknite na dugme i nazvat ćemo vas.Naš savjetnik je spreman odgovoriti na sva vaša pitanja o proizvodima i akcijama koji vas zanimaju. Molimo, kliknite na dugme niže i nazvat ćemo vas.Ova je usluga potpuno BESPLATNA!

 Nazovi me!
x
DelimanoKliknite za BESPLATAN poziv!

Pomoć pri kupovini, savjeti i posebne ponude
033 721 061
Članci

Besplatan Delimano e-časopis!

Upišite svoju e-mail adresu i prijavite se na Delimano e-časopis.

Prijavite se

Najpopularnija tava- Wok

Must have

Wok je danas jednostavno 'must have' svakog gastronoma koji imalo drži do sebe. Mnogi ponosni vlasnici kvalitetnog i ne baš jeftinog woka prije nego su se odlučili na kupnju, privučeni su načinom pripreme kineskih jela, začinima, okusima i raznovrsnošću pripreme.

Takve stvari lako probude želju za novim eksperimentiranjima u kuhinji i na kraju, svatko će se barem jednom htjeti oprobati u pripremi kakvog jednostavnijeg kineskog jela.

Neobično i egzotično spremanje hrane

Namirnice pripremljene u woku imaju karakterističan okus što je i glavno obilježje kineskih jela, a tome doprinose visoki ugrijani rubovi wok tave. Naravno ne smijemo smetnuti s uma da se kineska kuhinja sastoji od mnogih mariniranih namirnica, od slatko-kiselih do slatko-ljutih umaka, soja sosa, klica i ostalih namirnica koje su nama na ovim prostorima još uvijek okusom i izgledom vrlo neobične.

Kako je nastao wok?

Specifičan oblik woka kakav se i danas može kupiti nastao je prije više od 3000 godina i gotovo je neizmjenjen. Jedina razlika između tradicionalnog i novog, modernog woka jest zaobljeno dno koje je prilagođeno kuhanju na modernom šporetu.

Posebnost woka, a ujedno i glavna razlika od standardnih posuda koje se nalaze u našim kuhinjskim ormarićima jest to što u njemu zaista možemo pripremati mnogo stvari. Jednako je koristan i kod kuhanja i kod prženja, pirjanja i ostalih načina obrade hrane.

Također jedna od prednosti woka je u tome što se ispržene namirnice mogu jednostavno pomaknuti na njegove stranice i pri tome lagano držati na toplini dok se druge namirnice u sredini i dalje prže.

Specifičnosti wok tave

Ono što mnogi posebno hvale jest brzina pripreme, samo nemojte se zavaravati do samog čina 'brzog' kuhanja priprema dugo traje (što mislite tko će nasjeckati svo meso i povrće koje ćete pripremati u woku???).

Oni sa više iskustva i profesionalci kažu da je samo jedan pravi wok, onaj od lijevanog željeza, dok se na tržištu nude wokovi i od keramike, aluminija, teflona, rostfraja i ostalih materijala kao i razne inačice originalne wok tave.

Izvor: www.dnevnik.hr